CHP'li Öztrak'tan "camide biber gazlı gözaltıya" tepki: El insaf, burası işgal altındaki Kudüs mü?

Hükümetin salgın için aldığı tedbirleri eleştiren Öztrak, "Kendilerinin pik yaptırdığı salgını kontrol etmek için, 17 günlük kapanma ilan etiler" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bugünün Dünya Basın Özgürlüğü Günü olduğunu anımsatan Öztrak, "Türkiye, Dünya Basın Özgürlüğü liginde 179 ülke arasında 153. sırada. Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin dört sıra altında, Ruanda’nın üç sıra üstündeyiz. Bugün ülkemizde kutlanacak bir basın özgürlüğü yok" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Furkan Vakfı üyelerine camide biber gazı sıkılmasına tepki

Öztrak, Gaziantep'de itikaf için camide kalan bir grup Furkan Vakfı mensubunun, salgın tedbirlerini ihmal ettikleri iddiasıyla gözaltına alınması ve polisin camide biber gazı kullanmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Öztrak şunları kaydetti:

Bugün bir başka zulüm, Bir başka orantısız güç kullanımı görüntüsü, Gaziantep’ten geldi. Bekçiler, polisler Camiyi basmış. Cami cemaatine biber gazı sıkıyor. El insaf! Burası işgal altındaki Kudüs mü? Burası Türkiye.

"Kendilerinin pik yaptırdığı salgını kontrol etmek için, 17 günlük kapanma ilan etiler"

17 gün sürecek tam kapanma dönemine ilişkinde eleştirilerde bulunan Öztrak, hükümetin esnaf için bir tedbir almadığını ve bunun geçim sıkıntısını artırdığını ifade etti.

Öztrak, AK Parti'nin yoğun katılımcılı kongrelerini de hatırlatarak, "Ekonomide açılma süreci başlamıştı. Ancak Erdoğan’ın sorumsuzca Lebalep doldurduğu parti kongrelerinin ardından, Türkiye’miz, salgında üçüncü zirveyi yaşamaya başladı. Erdoğan’ın lebalep kongrelerini tamamladığı, 24 Mart’tan bu yana, 10 bin 382 insanımız yaşamını yitirdi" ifadelerini kullandı.
"Kendilerinin pik yaptırdığı salgını kontrol etmek için, 17 günlük kapanma ilan etiler" diyen Öztrak, aşı tedariki konusundaki tartışmalara da değinerek şunları kaydetti:

Sağlık Bakanı çıktı, önümüzdeki iki ayda aşı tedariki sıkıntılı dedi. Milletin aşı randevuları sabahına iptal edildi. Milletten tepkiler yükselince çark edildi. Randevular yenilendi. Ardından Erdoğan çıktı. “Ben aşı tedarikinde, Herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum” diyerek, Sağlık Bakanına ayar verdi. "Elde aşı yok" diyen sağlık bakanı Erdoğan’dan fırçayı yiyince, Milyonlarca doz aşıdan, aşı bolluğundan bahsetmeye başladı. Beyler biraz ciddi olun. Söz konusu milletin canı, Milletin cüzdanı. Çürük tahta, çivi tutmaz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU