Bangladeş'te kum gemisine çarpan tekne battı: En az 26 ölü

Teknede kaç kişinin olduğunu teyit edilemediğinden ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor

Bangladeş'in merkezi Madaripur bölgesindeki Padma nehrinde, yolcu dolu bir sürat teknesi ile kum yüklü bir gemi arasında meydana gelen çarpışmada en az 26 kişi hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)



Bölgedeki Shibchar Polis Karakolu'nun şefi Miraj Hossain yerel basına verdiği demeçte, pazartesi sabah erken saatlerde gerçekleşen kazada şimdiye kadar 5 yolcunun sağ kurtarıldığını, 26 yolcunun ise cansız bedenine ulaşıldığını söyledi.

Kurtarılan yolcuların yerel bir hastaneye nakledildiğini, cesetlerin ise otopsi için morga gönderileceğini sözlerine ekleyen Hossain, teknede kaç kişinin olduğunu teyit edemediklerini, bu yüzden ölü sayısının artabileceğinden endişe ettiklerini dile getirdi.

Bagladeş'te ölümcül deniz kazaları

Nisan ayı başlarında, yaklaşmakta olan bir koronavirüs kapanması öncesinde merkezi Narayanganj kentinden evlerine dönmek isteyen yaklaşık 50 yolcuyla dolu bir feribotun daha büyük bir kargo gemisiyle çarpışması sonucu 30'dan fazla kişi ölmüştü.

Geçen yıl haziran ayında da, Dakka'da bir feribot, arkadan başka bir feribotun çarpması sonucu batmış ve en az 32 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Yine Şubat 2015'te aşırı kalabalık bir geminin bir kargo teknesiyle çarpışması sonucu en az 78 kişi ölmüştü.

 

AA, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU