İzlanda'daki volkanik patlamaların 360 derecelik nefes kesen görüntüleri yayımlandı

"Bu inanılmaz VR çekimi sayesinde videoyu izlerken tüm çevreyi gezebilirsiniz!"

Fotoğrafçı Brian Emfinger'ın 9 Nisan'da drone'la kaydettiği görüntüler de basında büyük yankı uyandırmıştı (Brian Emfinger / New Scientist)

19 Mart'ta İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'ndaki Geldingadalur vadisinde lav fışkırtan bir çatlağın açılmasıyla faaliyete geçen ve şu anda en az 6 farklı çatlağın bulunduğu volkanik sistemdeki patlamalar, etkileyici manzaralar oluşturmaya devam ediyor. 

Lav manzaraları ülkenin dört bir yanından gözlemcileri bölgeye çekerken profesyonel drone pilotları ve fotoğrafçılar da çarpıcı manzaraları yerinde göremeyenler için yüksek çözünürlüklü videolar kaydetti.

Bu fotoğrafçılar arasında Ragnar Th. Sigurðsson ve Bjorn Steinbekk gibi isimler yer alıyor.

Sigurðsson'un drone pilotu Arnar Þór Þórsson'la birlikte kaydettiği görüntüler 360 derece video formatında çekildi. 

ABD merkezli kamera şirketi Insta360'ın Youtube kanalından yayımladığı video, Insta360 Pro 2 model kamerayla kaydedildi. Şirket çarpıcı görüntüleri şu ifadelerle açıkladı:

İzlanda, Geldingadalur'daki Fagradalsfjall yanardağ patlamasının 8K VR görüntülerine bir göz atın! Bu inanılmaz VR çekimi sayesinde videoyu izlerken tüm çevreyi gezebilirsiniz!

 


VR çekimleri diye de bilinen 360 derecelik videolar, sanal gerçeklik gözlüğüyle izlendiğinde kullanıcılara gerçekçi bir izleme deneyimi sunuyor.

Sanal gerçeklik gözlüğü kullanmayan izleyiciler de videonun üzerine tıklayarak görüntüyü sürükleyebiliyor ve videoya yansıyan tüm çevreyi gözlemleyebiliyor.

Sigurðsson'ın işte bu formatta kaydettiği görüntüler de Youtube kullanıcıları tarafından övgüyle karşılandı.

Kullanıcılardan biri "Bu olağanüstü kaliteli VR'ı paylaştığınız için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. Bir diğer kullanıcı ise şöyle yazdı:

İzlanda volkanlarının 360 derecelik drone görüntüsünü ne zaman göreceğimizi merak ediyordum.

Steinbekk'in drone'la kaydettiği çarpıcı görüntülerse sonunda hava aracının lav nehrine saplanıp erimesiyle ilginç bir hal alıyor.
 


Fotoğrafçının Youtube kanalında "Aktif bir kratere drone uçurduğunuzda" notuyla paylaştığı görüntüler, kullanıcılardan da olumlu yorumlar aldı. 

İzleyicilerden biri "Pek çok kişinin hayatına büyük neşe getirdin. Ne deneyim ama" diye yazarken, bir diğeri ise hava aracı yad etti ve "Huzur içinde yat minik drone" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Forbes, Youtube

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU