IŞİD lideri Bağdadi'nin sağ kolu İstanbul'da yakalandı

Afganistan uyruklu şahsın İstanbul’a sahte pasaport ve kimlikle geldiği belirlendi

Fotoğraf: Twitter

Suriye’de 2 yıl önce öldürülen IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi'nin sağ kolu olarak bilinen, örgütün "askeri kanat sorumlusu" "Basim" kod adlı Afganistan uyruklu şahıs, Milli İstihbarat Teşkilatı ve polisin düzenlediği ortak operasyonla İstanbul'da yakalandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı ekipleri 2014'te çatışma bölgelerine giden ve burada IŞİD içerisinde silahlı eğitim verdiği, örgüt içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü, örgütün karar organı içerisindeki sözde üst düzey emirleri ile müşterek hareket ettiği belirtilen yabancı uyruklu A.S.İ.M.'nin İstanbul'da olduğunu tespit etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MİT ve terörle mücadele şubesi ekpilerince Ataşehir'de operasyon düzenlendi. Zanlının Bağdadi'nin Suriye'de güvenli bölgelere geçişinde rol aldığı ve halihazırda çatışma bölgelerinde bulunan örgüt mensuplarıyla irtibatlı olarak hareket ettiği değerlendiriliyor.  Emniyetteki işlemlerin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen zanlı tutuklandı.

 

 

 

 

NTV, AA

DAHA FAZLA HABER OKU