Samsunspor Başkanı’ndan "Süleyman Soylu" iddiasına açıklama: Yanlış anlaşıldım

Yıldırım açıklamasında "Sayın İçişleri Bakanımızın ve emniyet teşkilatımızın, yanlış anlaşılarak şahsım ve kulübüm üzerinden yıpratılmasına vesile olduğum için üzüntülerimi paylaşır, konuyu kamuoyunun takdirine sunarım" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Twitter

Türkiye Futbol Federasyonu 1.Lig takımlarından Samsunspor'un Başkanı Yüksel Yıldırım, maçlarda salgın tedbirlerinin adaletli uygulanmadığıyla ilgili iddialarda bulunmuştu.

Yıldırım, Adana Demirspor taraftarlarının çok rahat bir şekilde, sosyal mesafe kurallarını ihlal ederek stada girebilmelerine karşın kendi taraftarlarının stada alınmadığını belirterek şunları kaydetmişt:

Bunu TFF'ye de açık açık yazdım. Dedim ki, ben stada taraftarımı alamıyorum, polis izin vermiyor. Benim taraftarım Türk vatandaşı değil mi? Neden Samsunsporlular stada giremezken, Adana Demirsporlular bu kadar rahat davranabiliyorlar? Süleyman Soylu'nun oğlu dediler. Emniyet müdürü onların karşısında önlerini ilikliyor.

Bu sözlerin ardından İçişleri Bakan Süleyman Soylu da Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yanlış anlaşıldım"

Yıldırım yeni bir açıklama yaparak yanlış anlaşıldığını kaydetti. Yıldırım açıklamasında, "Sayın İçişleri Bakanımızın ve emniyet teşkilatımızın, yanlış anlaşılarak şahsım ve kulübüm üzerinden yıpratılmasına vesile olduğum için üzüntülerimi paylaşır, konuyu kamuoyunun takdirine sunarım" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, şampiyonluk mücadelesi verdikleri TFF 1. Lig'de "Yeni tip koronavirüs yasaklarına rağmen rakip takımların seyircili olarak sahaya çıkmasına karşılık Samsunspor'un hiçbir şekilde seyirci alamamasının" üzüntüsünü ve şaşkınlığını yaşadıklarını belirtti.

"Üzüntü ve heyecanla bazı sözler sarf ettim"

30 Nisan'da ani olarak katıldığı canlı yayında basın mensuplarının sorusunu yanıtladığını kaydeden Yıldırım, taraftarlarının maçlara gelememesinin üzüntüsü ve heyecanıyla bazı sözler sarf ettiğini, bu açıklamayla yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Yıldırım, pandemi yasakları sürecinde seyirci konusundaki olumsuzlukların önlenmesi amacıyla Türkiye Futbol Federasyonunun stadyumlara seyirci alınmaması konusunda yetkili mercilere yazılı tebligat yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

Yazılı tebligatlara rağmen bazı illerde gerekli önlemlerin alınmamış olması, bizleri taraftarımız önünde zor duruma düşürmüştür. Benim amacım ve açıklamalarım, Samsun ilimizde kurallara uyulup da bazı illerde uyulmaması sonucu yaşadığımız mağduriyeti gündeme getirmek için yapılmıştır. Bütün ömrü terörle mücadele içinde geçen, ülkemizin birlik ve beraberliği adına gecesini gündüzüne katan Sayın İçişleri Bakanımızın ve emniyet teşkilatımızın, yanlış anlaşılarak şahsım ve kulübüm üzerinden yıpratılmasına vesile olduğum için üzüntülerimi paylaşır, konuyu kamuoyunun takdirine sunarım.

 

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU