Kitapta farklı, Netflix'te farklı: Alina'nın hikayesi neden değişti?

Alina Starkov'un hikayesi Leigh Bardugo’nun kitabında daha farklı

Dizide Alina Starkov karakterini Jessie Mei Li canlandırıyor (Netflix)

*Uyarı - Spoiler içerir*

Netflix, Alina Starkov'un bir haritacıdan Grisha'ya (maddeyi moleküler düzeyde bükebilen kişi) evrilmesini işleyen Gölge ve Kemik dizisinin dayandığı Leigh Bardugo'nun kitabındaki hikayede çok kritik bir değişiklik yapmıştı. 

Dizide Alina, yaşadığı Ravka'yı güneyde çevreleyen Shu Han ulusunun kanını taşıyor. Kitaplar özel olarak Alina'nın etnik kökeninden bahsetmese de dizinin, karakterin geçmişini değiştirme kararı çeşitli düzeylerde önemli işlevlere sahip.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alina, Ravka'nın Keramzin köyünde en yakın arkadaşı Malyen'le birlikte bir yetimhanede büyüyor. Shu köklerini eleştiren çocuklar, karakteri çocukken dışlıyor. Bir yetişkin olduğunda haritacı olarak çalışan Alina aslında bir Grisha olduğunu fark ediyor. 

Ancak Alina'nın böylesi bir role soyunması hiç de kolay olmuyor. Karakter nereye ait olduğundan hiçbir zaman emin olamıyor ve dizide geçmişine yönelik değişiklik bu özelliğini pekiştirici bir göreve sahip. 

Screen Rant'in haberine göre bu ekleme Alina'nın kişiliğine yönelik ikilemlere derinlik katıyor ve kendini bulmaya dair yolculuğunu daha anlamlı kılıyor. 

Gölge ve Kemik, Alina'nın diğer Ravkalılardan farklı hissetmesini de irdeliyor. Alina'nın Güneşin Elçisi olduğu ortaya çıktığında bile karakterin hikayede kendini ait hissetmediği pek çok şey bulunuyor. Bu bağlamda Alina'nın başından geçenler kültürlerarası kimliklerle büyüyen göçmenlerin yolculuğunun da bir yansıması. 

Bu değişiklik Malyen ve Alina'nın arasındaki bağı da kuvvetlendiriyor. Kitapta yalnızca aynı yetimhanede büyüdükleri için yakın arkadaş olsalar da her ikisinin de yaşadığı dışlanmışlık hissi onları birbirine daha çok bağlıyor. 

Netflix'te 23 Nisan'da yayımlanan dizi önemli bir izleyici kitlesine ulaşmayı başardı. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU