İkizdere Belediye Başkanı'ndan AK Parti'li ilçe başkanına: Sizinle, Cumhur İttifakı'na zarar vermemek için polemikten uzak duruyorum

İkizdere'de taş ocağı projesine karşı köylülerin başlattığı eylem devam ederken, Belediye Başkanı Karagöz ve AK Parti İlçe Başkanı Havuz arasında "HDP-PKK provokasyonu" tartışması yaşandı

İkizdere'de taş ocağı projesine karşı köylülerin başlattığı eylem sürüyor / Fotoğraf: change.org

Rize İkizdere'de yapılacak olan taş ocağı projesi nedeniyle köylüler tarafından İşkencedere Vadisi'nde başlatılan eylemler devam ediyor.

Köylüler, projenin hem geçim kaynaklarına hem de doğaya zarar vereceğini söylerken, yetkililer ise tüm izinleri alınmış bir yatırım projesinden söz ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti İlçe Başkanı köylülere suçlama

Olay Rize isimli yerel sitede yer alan habere göre, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, bölgede başlayan eylemlerle ilgili "HDP ve PKK provokasyonu" nitelemesinde bulundu.

Havuz yaptığı açıklamada bölge halkının kışkırtıldığını ve vatandaşın yanlış yönlendirildiğini iddia ederek, sosyal medya hesabından belgeler paylaşmıştı. 

Belediye Başkanı Karagöz'den tepki

Havuz söz konusu iddialarına ise MHP'li İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Karagöz, "Değerli ikizdere AK parti ilçe başkanım Bunu nereye bırakacağız?? Değerli başkanım ana dosya 500 sayfa isterseniz yarın benden temin edebilirsiniz" dedi.

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı nedeniyle konuşmak istemediğini belirten Karagöz, ilçedeki AK Parti teşkilatına yönelik suçlamalarda bulundu.
Karagöz şunları kaydetti:

Sizinle Cumhur İttifakı'na zarar vermemek için polemikten uzak kalmak istiyorum ancak uslubunuz ve verdiğiniz bilgiler yanlış ve taraflı. Bizler burda tarafımız belli İkizdere’den tarafız, vatandaştan tarafız, çoğrafyamızdan tarafız. Bizler daha ilk günden beri vatandaşımızın yanındaydık, dertlerini dinledik ulaşabildiğimiz yetkililere ulaşmaya çalışıyorduk. Sizler bir yerlerden emir almadan malesef seçmeninize ihanet edip sahaya gelmediniz. , gelemediniz. Sahayı sizler boş bırakıp HDP & CHP' lilere bıraktınız kendi hatanızı şimdi bizlerin üzerinden yavuz hırsız misali bizlerden, özellikle şahsımdan çıkartmaya çalışıyorsunuz. Yanlış ve yalan beyanlar ile bir yerlere varılmaz. Bundan sonra gelişecek olaylar için ders olsun bu olay da algınızı yüksek tutup tarafınızı yanlış doğru sahada belirtirsiniz inşaAllah.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU