Karamollaoğlu: Milletimizin en büyük sorunu virüsle arasına koyduğu mesafeden ziyade iktidarın milletle arasına koyduğu mesafedir

Tam kapanma sürecinde istisnasız tüm vatandaşlara destek verilmesi çağrısı yapan Temel Karamolloğlu, emeklilerin bayram ikramiyesine yapılacak 100 TL zam için “dalga geçiyorlar” ifadesini kullandı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamasının başında Kut’ül Amare Zaferi’nin yıldönümünü kutlayan Karamolloğlu, “I. Dünya Savaşı’nda İngilizlere karşı kazandığımız önemli bir zafer ne hikmetse çocuklarımıza tarih kitaplarımızda bunlar okutulmuyor” dedi.

“Biden da, uzmanlar da bir Ermeni Soykırımı olmadığını bildiklerini biliyorum”

ABD Başkanı Joe Biden’ın Ermeni Soykırımı yapıldığına dair açıklamasına tepki gösteren Temel Karamolloğlu, “Şundan eminimin ki Biden da, uzmanlar da bir Ermeni Soykırımı olmadığını bildiklerini biliyorum. Tam tersi o dönemde Ermenilerin kendi memleketleri olan Osmanlı’da ki Müslüman ahaliye karşı bir katliam yaptıkları kesindir ve delilleri de sabittir. Ruslar Anadolu’dan çekildiğinde yıkılmış köylerde yüz binlerce Müslüman’ın katledildiği ortaya çıktı” dedi.

“Soykırım demek II. Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan durumları ifade eder I. Dünya Savaşı’nda yaşanan tehciri nasıl soykırım olarak kabul edeceksiniz?” diyen Karamollaoğlu, Biden’ın göreve gelmesinin hemen ardından ABD dış politikasının yeniden Büyük Ortadoğu Projesi’ne döndüğünü belirterek, “Dikkat edin ABD Girit’e, Irak’a, Mısır’a yerleşti, ABD şimdi Yunanistan’a yerleşti. Artık İncirlik onu tatmin etmiyor. Papa keyif olsun, iş olsun diye Irak’ı ziyarete gitmedi. Bu yaklaşan tehlikenin farkına varmak mecburiyetindeyiz” dedi.

“Böyle bir iktidarın da görev başından seçimle gitmesi icap eder”

Şu anda Türkiye’nin en önemli konusunun 17 günlük  tam kapanma meselesi olduğunu dile getiren SP lideri, iktidarın bunu yapmaya mecbur olduğunu ve haksız bulmadıklarını söyledi.

“Ancak siz insanlara sokağa çıkmayacaksınız iş yerinizi açmayacaksınız, çalışmayacaksınız dediğiniz zaman onların problemlerini çözmekle de mükellefsiniz” diyen Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İktidar zecri tedbirler alıp gerisi beni ilgilendirmez diyemez. Sizin o kepenk açmasın dediğiniz esnafın borcu var, banka borcu var, vergi borcu var.  İktidar bunları kale almadan kapanma kararı alırsa Türkiye’yi yönetemediği manasına gelir.  İktidar öyle bir noktaya geldi ki gözü hiçbir sıkıntıyı görmüyor. Böyle bir iktidarın da görev başından seçimle gitmesi icap eder”

“Sanki alay ediyorlar”

“Milletimizin bu ülkedeki en büyük sorunu virüsle arasına koyduğu mesafeden ziyade iktidarın milletle arasına koyduğu mesafedir” diyen Temel Karamolloğlu, millete destek vermeden gidilen kapatma kararının yerinde bir karar olmadığını söyledi.

Emeklilere verilen 1000 liralık bayram ikramiyesine Cumhurbaşkanı kararı ile 100 lira zam yapılacağının açıklanmasına da değinen Karamollaoğlu, “Sanki alay ediyorlar. Elbette üç beş yerden maaş alanların garibanın halinden anlaması mümkün değil. Hakikaten bilemiyorlar, anlayamıyorlar. Çağrımızı tekrar etmek istiyorum; bu süreçte en azından kişi başı her bir vatandaşımıza 1000 lira destek verilmeli en azından kapanma sürecinin sıkıntısı bu şekilde azaltılmaya çalışılmalıdır” diye konuştu.

“Kovid 19’un yanında pervasızlık da pik yaptı”

Kripto para piyasasındaki dolandırıcılık iddiaları hakkındaki soruşturmalar hakkında da konuşan Saadet Partisi Lideri, “Birileri çıkıp da bu kadar parayı topluyorsa senin de bunu kontrol edecek bir mekanizma kurman gerekmez miydi. Vatandaş bakıyor ki bu kişiler bakanlarla fotoğraf çektirmişler. Üst kademedeki insanlarla fotoğraf çektirmişler insanlarda zannediyor ki hükümet bunlardan haberdar. Ben kimseyi fotoğraf çektirdiği için de kınamıyorum buradaki durum böyle bir konu mevzu bahisken iktidarın bu paraları denetlememesidir” dedi.

“Çocuklarımız yoksullaşıyor geleceğimiz çalınıyor”

Türkiye’nin en büyük sorununun geçim sorunu olduğunu ve “Geçim İttifakı” önerisini laf olsun diye ortaya atmadıklarını belirten Karamollaoğlu, “Yoksul ailelerin çocukları Türkiyemizin en büyük dertlerinden bir tanesi. Hakikaten çocukluklarını yaşayamıyorlar. Doğru düzgün giyinemiyor, beslenemiyorlar. Hele de okula giden çocuklarımız uzaktan eğitimden gerektiği kadar faydalanamıyorlar” dedi.

“Bir bekârı aileden sorumlu bakan yapma”

Karamollaoğlu sözlerini şöyle tamamladı.

“Öyle bir noktaya geldik ki bir bakanın kendi şirketi ile alışveriş yapmasını aklım almıyor. İnsan bu kadar da olmaz diyor. Yerine gelenlere bakıyorsunuz aileden sorumlu bakan hanım bekâr. ‘Gençlerden sorumlu bakan’ de, ‘dertli olanlarla ilgilenecek dert bakanlığı’ de ama bir bekârı aileden sorumlu bakan yapma. Kendi halimizi anlamak için bu örnek yeter de artar zannediyorum”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU