Karamollaoğlu ile basın toplantısı düzenleyen Akşener'den "HDP'yi eleştirecek misiniz?" tepkisi: Bu mesele iyice cıvık hale geldi

İki lider parti heyetleriyle birlikte gerçekleştirdikleri görüşme sonrası basın toplantısında konuştu. İki lider, salgın tedbirleri, eski bakan Pekcan'ın yargılanması yönünde yapılan çağrılar ve ittifak tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Fotoğraf: Twitter

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu parti heyetiyle birlikte ziyaret etti.

İki lider yaklaşık 2 saat süren görüşme sonrası ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Akşener ve Karamollaoğlu ülke gündemine ilişkin verilmli bir toplantıda gerçekleştirdiklerini vurguladı. Liderler daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Aşı konusu bitmeyen bir senfoniye döndü"

Aşılama çalışmalarına ve "sıra beklemek istemeyenler" için aşıların ücretli satılacağı iddialarına ilişkin gelen bir soruya cevap veren Akşener, "Aşı konusu bitmeyen bir senfoniye döndü. Bu iddialar doğruya kabul edilebilir bir şey değildir. Devlet vatandaşlarını ücretsiz aşılamalıdır. Bu doğruysa çılgınlık anlamına gelmektir" dedi.

"Erdoğan, eski bakanlarına verdiği değeri keşke millete de verse"

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın eşine ait şirketten bakanlığa dezenfektan almasının ortaya çıkması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Eski bakanlara karşı bir kara propaganda" yapıldığı yönündeki açıklamalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Sayın Erdoğan, damadına, eski bakanlarına gösterdiği saygıyı keşke milletimize gösterse. Şu an vatandaşlarımız zor durumda. Esnaf ve işçi zor durumda. Keşke bunlara kafa yorsa" dedi.

Ana muhalefetin Pekcan'ın mahkemede yargılanması yönünde yaptığı çağrıya ilişkin ise Karamollaoğlu şunları değerlendirmeyi yaptı:

Bir bakanla ilgili iddialar varsa onun bağımsız yargı önünde görüşülmesi icap eder. Aklanacaksa da ceza alacaksa da orada verilir. Mahkemeden kaçmak tereddütleri arttırır.

"Alkol satan da satmayan da iflasın eşiğinde"

Akşener, tam kapanma dönemindeki alkol satışı yasağı kararı sonrası başlayan tartışmalara ilişkin tartışmaları "gündem değiştirme" çabası olarak niteledi.

Akşener,"Esnafa yapılması gereken desteklerin konuşulması gereken bir dönemde "alkol satılacak mı?" tartışmak canbaza bak oyunudur. Zaten alkol satan da satmayan da iflasın eşiğinde" dedi.

Karamollaoğlu ise şunları kaydetti:

Asıl mesele esnafın sıkıntısıdır. Hizmet sektörü var üretim sektörü var. Ama bunların sorunlarla hiç ilgilenilmedi. Esnafın içinde yaşadığı problemleri nasıl çözüleceği konusunda hiçbir teklif yok. Esnafın yanında çalışan işçiler de var. Buralar uzun süre kapalı kalacaksa, bu nokta çok hızlı telafi edilmesi gerekir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"HDP konusu iyice cıvık hale geldi"

Bir gazetecinin HDP'nin 1915 olaylarıyla ilgili "soykırım" ifadesi kullanmasıyla ilgili bir tepki gösterip göstermeyeceğiyle ilgili gelen bir soruya ise Akşener şu yanıtı verdi:

HDP konusu iyice cıvık bir hale geldi. HDP'nin sözlerine bu ülkenin içinde bir vatandaş "Aferin iyi yaptınız" derse ben adımı değiştiririm. Birçok STK ve HDP bu konuda Türkiye'nin dışında yer aldılar. Türkiye'nin dışında yer almak demek bu milletin geleceği üzerinde söz sahibi olmaktan vazgeçmek demektir. Evet "Lanet olsun" bunu diyenlere..

Ömer Çelik'in kendisi hakkındaki açıklamalarını da eleştiren Akşener, "Açık ve net konuyu bu kadar çarpıtmak zavalılığın karşılığıdır. Biz geri adım at demedik. Sayın Erdoğan'ın dış dünyaya karşı güçlü olabilmesi için muhalefetinde olduğu bir memleket masası olmasını teklif ettim. Bunu daha öncede söylediğim kınamışlardı.

Saadet Partisi YİK üyesi Oğuzhan Asiltürk'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iftar yapması sonrası tekrar başkayan ittifak tartışmalarıyla ilgili ise Karamollaoğlu, "Bu tip münasebetler normal münasebetler. Burada ittifak konusunun gündeme getirilmesinin pek isabetli olmadığı kanaatindeyim" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU