Los Angeles'ta evsizlikle mücadele için minik evlerden oluşan bir köy kuruldu

Şehir, insanların sokaklardan kurtulmasını sağlayacak 103 yeni eve 8 milyon 600 bin dolar harcadı

ABD'nin ünlü eyaletinde evsizlik yıllardır kronikleşmiş bir sorun (Twitter / Paul Krekorian)

Los Angeles, şehirdeki evsizlikle mücadele amacıyla küçük evlerden oluşan bir köy kurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer, kullanılamaz durumdaki bir kent parkı alanına her biri 5,94 metrekare büyüklüğünde 103 yeni evin inşası için 8 milyon 600 bin dolar (yaklaşık 70,4 milyon TL) harcadı.

Kuzey Hollywood'daki köyde yer alan küçük evlerin hepsinin kliması, ısıtma ve saklama alanları bulunuyor. Ev sakinlerine banyo, duş ve günde üç öğün yemek de sağlanacak.

Şehir meclisi üyesi Paul Krekorian, "Kaldırımda bir çadırda yaşarken kendinize özel, güvenli, hijyenik, böylesine bir alana sahip olmak, bu hayat değiştirici bir an" dedi.
 


Kronik evsizlik sorunuyla baş etmekte zorlanan ve şimdi şehir genelinde çadır kamplarının görüldüğü Los Angeles'ta bu inşa edilen ikinci küçük ev köyü oldu.

Yetkililer, 2020'de Los Angeles'ta 41 binden fazla evsiz bulunduğunu söylerken, 2021 sayımı pandemi sebebiyle iptal edilmişti.

Geçen hafta şehirdeki bir federal yargıç, şehre ve county'e, kötü şöhretli Skid Row'da yaşayan tüm evsizlere ekime kadar barınak sunulmasına karar vermişti.

Ayrıca yargıç David Carter, kent meclisi ve vali Eric Garcetti'nin evsizlikle mücadele amacıyla bir havuz hesaba 1 milyar dolar (yaklaşık 8 milyar TL) aktarmasını kararlaştırdı.

Garcetti, evsizlikle mücadele maksadıyla 955 milyon dolarlık (yaklaşık 7,8 milyar TL) yıllık bütçe ilan ederken, 2013'te göreve geldiğinde bu miktar 10 milyon dolardı (yaklaşık 81,8 milyon TL).

Kentteki ilk küçük ev mahallesi bu yıl açılmıştı ve şu anda dolu.

Los Angeles Evsiz Hizmetleri İdaresi yetkililerince şubatta yapılan açıklamada, kentte her gün 207 kişi yeniden eve taşınırken, 227 kişininse evsiz kaldığı belirtilmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU