Instagram'da rastalı fotoğrafını paylaşan Justin Bieber, kültürel temellük eleştirilerinin hedefi oldu

Hayal kırıklığına uğrayan bir hayranı, "Daha iyisini yapabileceğini biliyorum" dedi

Justin Bieber'ın kariyeri, video paylaşım sitesi Youtube'a koyduğu videoların 2008 yılında Scooter Braun tarafından keşfedilmesiyle başlamıştı (Justin Bieber / Instagram)

Justin Bieber, saçına rasta yaptırması üzerine kültürel temellük suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

26 Nisan Pazartesi günü Instagram'da geleneksel Siyahi saç modeliyle bir fotoğrafını paylaşan şarkıcı, eleştiri topladı.

Hayranları, şarkıcının saç tarzı seçiminden duydukları memnuniyetsizliği zaman kaybetmeden dile getirirken, birçokları da bunun Siyahi kültür temellükü olduğunu söyledi.

Bir kişi, "J, lütfen kendini kültürel temellük konusunda eğit... Rasta yapmaman gerekiyor... Sevgiyle" yazdı.

Bir diğeri, "Bu kültür temellükü... Daha iyisini yapabileceğini biliyorum" diye eklerken, üçüncü bir kullanıcıysa "Yapmasan olmaz mı?" yorumunda bulundu.

Bir başkası, "JUSTIN, LTFN DUR" yazdı. Başka bir kişi de "Seni rastayla görmek gerçekten hayal kırıklığı yarattı, kendini eğittiğini sanıyordum" dedi.

Bir diğer kullanıcıysa "Kendini siyahi kültür hususunda eğittiğini söylememiş miydin? Öyleyse şimdi bu aptallık nedir?" ifadelerini kullandı.

Grammy Ödüllü şarkıcı geçen haziranda, ırksal adaletsizlik döneminde, sosyal medya üzerinden "çok ihtiyaç duyulan değişimin bir parçası olacağı" sözünü vermişti.

Bieber, "Siyahi kültürden ilham alıyorum" diye yazmıştı. "Siyahi kültürden faydalanıyorum" ifadelerini kullanan Bieber, "Tarzım, şarkı söyleme biçimim, dansım, performansım ve moda anlayışım; hepsi siyahi kültüründen etkileniyor ve ilham alıyor" diye devam etmişti.

Bugünden itibaren platformumu ırksal adaletsizliğe ve sistematik baskıya dair bilgi edinmek, sesimi yükseltmek ve çok ihtiyaç duyulan değişimin bir parçası olmanın yollarını bulmak için kullanmaya söz veriyorum.

27 yaşındaki şarkıcı, daha önce rasta saç tarzını kullandığı 2016'da ağır eleştiriler almıştı.
 


Öte yandan diğer hayranları Bieber'ı savundu. Bir hayranı, "Tanrım! Bırakın saçına ne yapmak istiyorsa onu yapsın" dedi.

Bir başkası da "Rahat olun, bu sadece bir saç tarzı" diye ekledi. Üçüncü bir kullanıcıysa, "Herkes sanki daha önce rastalı bir beyaz adam görmemiş gibi davranıyor. Yıl 2021 ve biz hala saçla bu kadar uğraşıyor muyuz? Rahatlayın" diye ekledi.

Bieber kısa süre önce 6. stüdyo albümü Changes'i yayımlamıştı. The Independent'ın albüme dört yıldız verdiği incelemeyi buradan okuyabilirsiniz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU