DSP Genel Başkanı Aksakal’dan Bayram ikramiyesi tepkisi: Dağ fare doğurdu

Aksakal, enflasyon oranında artış yapılması halinde bayram ikramiyesinin 1.541 lira olması gerektiğini söyledi

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, emeklilere ödenecek bayram ikramiyesini değerlendirdi / Fotoğraf: AA

Emeklilere verilen bayram ikramiyesi miktarının dün belli olmasının ardından Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, konuyla ilgili bir değerlendirmede bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yılda iki kez 1000 TL olarak ödenen bayram ikramiyesinin yıllık enflasyon oranında artırılacağı yönündeki açıklamasının ardından toplumda ciddi bir beklenti oluştuğunu söyleyen Önder Aksakal, “Dijital bilgi çağında artık insanlarımızın her türlü bilgiye ve belgeye kısa sürede ulaşabilme imkânına sahip olduğu gerçeğini anlatmaya gerek bile duymuyorum. Dolayısıyla herkes 2018 yılından bugüne yıllık enflasyon oranlarının ne kadar olduğunu gayet iyi biliyor. Dün itibariyle açıklanan söz konusu zam miktarı sadece 100 lira olunca buna en hafif tabiriyle “dağ fare doğurdu” demek gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı tarafından taahhüt edilen enflasyon oranında zam kriterinin karşılığının esasen 2018 yılından itibaren oluşan yıllık enflasyon miktarları dikkate alınarak hesaplandığında 1.541 lira olarak belirlenmesinin hakça bir sonuç olacağını belirten Aksakal, “Ama ortaya çıkan manzara maalesef ne hakkaniyet değerlerine, ne de devleti yöneten Cumhurbaşkanın adaletli davranma mecburiyetine uygun olmamıştır” ifadelerine yer verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU