ABD salgınla mücadelede kaydedilen ilerlemenin ardından maske kurallarını gevşetti

CDC'den yapılan açıklamada, ülkedeki yetişkin nüfusunun yarından fazlasının aşılandığı kaydedildi

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkan Joe Biden, yeni tip koronavirüse karşı tam doz aşı olan herkesin açık havada faaliyetlerinde maskelerini çıkarabileceğini belirterek maske kurallarını gevşetti.

Aşı olmayanlara çağrıda da bulunan Biden, kamusal alanlarda maske takmaya devam etmenin gerektiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetişkin nüfusun yarısı aşılandı

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (CDC) göre ülkedeki 140 milyon kişi, yani yetişkinlerin yarısından fazlası en az bir doz koronavirüs aşısı oldu. ABD'deki yeni vaka sayısı geçen hafta yüzde 16 düştü.

Biden, dün yaptığı konuşmada "Hepiniz sayesinde müthiş ilerleme kaydettik" dedi ve koronavirüs vaka sayısının "ciddi şekilde" düştüğünü belirtti.

Biden, yaşlılar arasında koronavirüs kaynaklı can kayıplarının yüzde 80 azaldığını kaydetti.

CDC, koronavirüs aşılarının her iki dozunu da yaptıran Amerikalıların, restoranlarda farklı haneden arkadaşlarıyla güvenle yemek yiyebileceklerini ve tamamen aşılanmış ve aşılanmamış insanlardan oluşan küçük ölçekli görüşmelere katılabileceklerini açıkladı.

CDC, geçit törenleri ve spor etkinlikleri gibi kalabalık açık hava etkinlikleri ve kuaför, alışveriş merkezleri, sinema salonları ve ibadethaneler gibi kapalı mekanlarda da tamamen aşılanmış kişilerin maske takmaya devam etmesini tavsiye etti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU