Dilipak: Thodex skandalı ve gençlik nereye!

“Yok artık, bu kadarı bizim mahalle için fazla. Ne bileyim bu kadar kısa zamanda böyle büyük işler başaracak nesiller yetiştirdiğimizi”

Fotoğraf: Thodex

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, yüzbinlerce kişiyi 2 milyar dolar dolandırarak ortadan kaybolan  Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer hakkında bir yazı kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dilipak, “Thodex skandalı ve gençlik nereye!” başlıklı yazısında şunları söyledi:

Korkuyordum! Yoksa bu da mı “bizim iyi çocuklardan” diye. Revü kızları kılıklı birilerinin tanıtımında rol aldığı Porsche çekilişindeki fotoğrafını görünce, bizimkiler olamaz dedim. 2 milyar dolar vurgun, dekolte kıyafetli konu mankeni kızlarla show.. Yok artık, bu kadarı bizim mahalle için fazla. Ne bileyim bu kadar kısa zamanda böyle büyük işler başaracak nesiller yetiştirdiğimizi. İlk meclisin açıldığı gibi Cuma’ya denk gelen, üstelik Ramazan ayında 23 Nisan’ı Thodex operasyonu ile kutlayacağımızı!

Revü kızları ile fotoğraf çektirip, süt banyosu yapan gençlerimizin sayısı “istisna” ile açıklanamayacak sanırım bu gidişle.. Eee, babalar ve oğullar. Öyle babaların, öyle ailelerin böyle çocukları oluyor. Boynuz kulağı geçiyor. Kerata 2 milyarcık götürmüş. O da davul çala çala yapmış bu işi, TGRT’de, bu işin nasıl yapılacağını anlatmış.

“İthal ikamesi ile bu işler olmaz” diyen Dilipak, şu görüşlerini dile getirdi:

Hiçbir şey ithal etmeyeceksiniz değil, ama bu iş böyle olmaz. Sonuçta tüm ürettikleriniz, sabit ve otonom sistemler yerden ve uzaydan kontrol edilerek işlevsiz hale getirilebilir. Ha bu Thodex bize ders olsun.. Faruk Fatih Özer’i yakalamak ya da bu işin içindekileri cezalandırmak o parayı bize getirmez. Bu çocukları günah keçisi ilan edip linç etmek de çözüm değil, arkadan gelenler, önden gidenleri aratabilir.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU