BTS hayranları 24 saatten kısa sürede Hindistan'ın Kovid krizi için 230 bin TL topladı

Bağışlar tıbbi malzemeleri ve toplu yemek girişimlerini desteklemede kullanılacak

BTS, Siyahilerin Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) hareketine yaptığı bağışlarla da gündeme gelmişti (Reuters)

Güney Koreli erkek grubu BTS'in hayranları, Hindistan'ın ikinci koronavirüs dalgasıyla mücadelesine yardım etmek için 24 saatten kısa sürede 230 bin TL'den fazla bağış topladı.

Hindistan'ın bağış toplama sitesi Milaap'ta "Covid Relief India by BTS Army" (BTS Army'den Hindistan'a Kovid Yardımı) diye bilinen bağış toplama etkinliğine toplamda iki bin 465 kişi destek verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bağış toplama etkinliğinin tanıtımında, "Hindistan şu anda pandemi tarihinin en kötü koronavirüs salgınlarından biriyle karşı karşıya. İkinci dalga birincisinden çok daha ölümcül ve sağlık altyapımız çok fazla baskı altında. Kurumların yanı sıra bireyler de koronavirüsten etkilenen birçok kişinin ihtiyacına elinden gelen en iyi şekilde yardım etmeye çalışıyor" ifadeleri yer alıyor.

Rekor kıran grubun ARMY adıyla da bilinen hayranlarının Hintli üyeleri bağışların ücretsiz oksijen tüpü tedariği, tıbbi malzeme dağıtımı, toplu yemek girişimleri ve özellikle evsizlerin ve evdeki hastaların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yiyecek kitleri gibi girişimleri desteklemeye yardımcı olacağını söyledi.

Şu an bağışların öncelikli odağı Anubhuti Trust, TYCIA Foundation ve Mazdoor Kitchen.

ARMY, BTS'in uluslararası hayran kitlesine çağrıda bulunarak bağışları toplamayı başardı.

ARMY'nin çağrısında, "Bildiğimiz üzere Hindistan Kovid-19'un en kötü ikinci dalgalarından biriyle karşı karşıya. Kovid-19 her geçen gün sağlık çalışanlarıyla ön saflarda çalışanlar için daha da zor hale geliyor. Durumun çaresizliğinden ötürü dünyanın dört bir yanındaki ARMY'lerden bize yardım etmelerini istiyoruz" ifadeleri yer aldı. 

 

 

24 saat sonra yapılan güncellemede, "Bir günde totalde iki milyon 192 bin 714 rupi (yaklaşık 230 bin TL) toplandı. Bağış yapan ve bu girişimi güçlendiren herkese teşekkürler. Bağışların dağıtımıyla ilgili daha fazla ayrıntı için @CovidReliefIn'i takip edin. Şimdiden üç girişime 450 bin rupi dağıtıldı" diye belirtildi.

Bu, BTS hayranlarının bir amaca yardım etmek için kolları sıvadığı ilk girişim değil. 2020'de Assam'ı sel bastığında BTS Helps India (BTS Hindistan'a Yardım Ediyor) isimli bir hesap afet yardımı için 5 bin sterlinden (yaklaşık 58 bin TL) fazla bağış toplamıştı.

Benzer biçimde ARMY, Avrupa'daki Suriyeli mültecilere de yardım etmiş ve ABD'de güvenli içme suyu projelerini finanse etmişti.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU