Bahçeli "soykırım" ifadesini kullanan Biden'e seslendi: Cumhur İttifakı'nı nasıl yıkarım hesabı yapmayı bırak

"Bize göre, ABD ile ilişkiler tarihi bir kavşaktadır. S-400’ü aktif hale getirmek, F-35 projesi için ödediğimiz paraları tahsil etmek bundan sonraki ilk işimiz olmalıdır"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915'te yaşananları "soykırım" olarak nitelemesine tepki gösterdi. "Hiçbir şekilde soykırım yaşanmadığını" söyleyen Bahçeli, Biden'ın "Cumhur İttifakı'nı yıkmak, zillet ittifakını kollamak" için hesap yaptığı görüşünü dile getirdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Biden'ın 24 Nisan'da yaptığı "soykırım" açıklamasını sert ifadelerle eleştirdi.

"Soysuz propagandalar..."

MHP lideri, şunları söyledi:

Tarih donmuş, durmuş, zamanın bir anında sabitleşmiş olaylar bütünü olarak görülmemelidir. Geleceğin yol haritası, gelecek hedeflerin haysiyeti görmesini bilenler için tarihin vicdanında saklıdır. Karanlık geçmişlerinden utanmayan, insanlığa musibetten başka hiçbir şey sunmayan ülkelerin, tarihin hiçbir devrinde yaşanmamış soysuz propagandalarına maruz kalıyoruz. 

"Biden hakikaten baymış"

"Biden hakikaten baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır" ifadesini kullanan Bahçeli'nin açıklamalarına şöyle devam etti::

Türk milletine sözde soykırım gölgesi düşürmek, mazisi toplu cinayetlerle, katliamlarla ve neden olduğu insani felaketlerle dolu bir ülkenin harcı değildir, haddi değildir, hakkı değildir. ABD Başkanı, sözde soykırım suçlamasıyla müttefiklik hukukuna onarımı uzun yıllar alacak ağır bir hasar vermiştir. Dostluğun yalan, stratejik ortaklığın masal olduğunu ayan beyan göstermiştir. Bay Başkan, Beyaz Saray’da 'Cumhur İttifakı’nı nasıl yıkarım, zillet ittifakını nasıl kollarım, Türk tarihini nasıl karalarım' diye hesap yapmayı bırak ve şunu aklından çıkarma ki Türk milletine sözde soykırım iftirası atacak en son ülke bile siz değilsiniz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Devlet ve hükümetin kararlarına desteğimiz tam"

"Yıllardır Türkiye üzerinde baskı aracına dönüşen 24 Nisan bizim için 23 Nisan'dan sonraki bir gün, sıradan bir gündür. Telaşa kapılmamıza gerektirecek bir hatamız, suç dosyamız yoktur. Hiçbir şekilde soykırım olmamıştır" diyen Bahçeli, hükümete çağrıda bulundu:

Bize göre, ABD ile ilişkiler tarihi bir kavşaktadır. S-400’ü aktif hale getirmek, F-35 projesi için ödediğimiz paraları tahsil etmek bundan sonraki ilk işimiz olmalıdır. Devletimizin ve hükümetimizin alacağı her karara desteğimiz, peşinen söylüyorum, sonucu ne olursa olsun tamdır.

CHP ve İYİ Parti’ye tepki

Bahçeli, HDP’nin “Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin” açıklamasını hatırlatarak muhalefete yüklendi:

HDP’ye tepki gösteremeyen CHP’si, İP’i ve diğerleri ASALA’nın çizgisindedir, Ermeni çetelerinin izindedir, PKK’nın dibindedir. Türk milleti bu zillete katlanamaz, bu hıyanete müstahak olamaz, bu kokuşmalara meydanı boş bırakamaz. Batsın sizin ittifakınız, batsın sizin siyasetiniz. Bu kadar mı düşmansınız Türkiye’ye? Bu kadar mı uşaksınız küresel güçlere? Bu kadar mı satıldınız bedelinizi en çok ödeyenlere?

"Parti görünümlü kanlı şebeke kapatılmalıdır"

MHP lideri, HDP'nin kapatılması konusundaki görüşlerini de tekrar şu ifadelerle dile getirdi:

6-8 Ekim olaylarıyla ilgili Ankara 22.Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülmeye başlayan davanın 108 sanığı için gün yüzünü haram edecek karar çok kısa süre içinde alınmalı ve HDP’nin kapısına hukukun mührü vurulmalıdır. Bu parti görünümlü kanlı şebeke kapatılmalıdır. Bunlardan hiç kimse siyasette bulunmamalıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU