Saadet Partisi: Vatandaşın ucuz ekmek büfesine dokunmayın

Saadet Partili Yazıcı, halka hizmetin öncelenmesini istedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, “Halk Ekmek büfelerinin bahane edilmesiyle İBB ve ilçe belediye zabıtalarının karşı karşıya geldiğini” ifade ederek, “Ucuz ekmek satışı yapacak büfelerin yaygınlaşması engellenmeye çalışılıyor” uyarısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaptığı yazılı açıklamada, “Mevzuatları, kağıt üzerine yazılanları bahaneler olarak göstermenin bir faydası yok! Neticede vatandaş bu ekmeği kolaylıkla satın alabiliyor mu alamıyor mu?” diye soran Yazıcı, “Ekmek kavgasında zar zor ayakta kalmaya çalışan vatandaşın ucuz ekmek büfesine dokunmayın!” dedi.

Yazıcı şöyle devam etti:

Ne kadar çok ekmek büfesi o kadar çok ekmeğe ulaşım kolaylığı. Hepimiz biliyoruz ki boş nutuklar, siyasi kavgalar karın doyurmuyor. Ekmeğin satılacağı büfelere karşı açılan savaşın kazananı olmaz ama kaybedeni çok olur! Saatlerce kuyruklarda bekleyip ekmek almak isteyen vatandaşımızın feryadı yüreğimizi dağlıyor! Mübarek Ramazan ayında, sebebi ne olursa olsun, halkın ucuz ve sağlıklı üretilen ekmeğe ulaşmasını engelleyen her türlü yaklaşımın karşısında olacağımızın bilinmesini isteriz. Bizim derdimiz tarafların birbiriyle kavgası değil, vatandaşın karnının doymasıdır.

Halka hizmetin öncelenmesini isteyen Yazıcı, “Ekmek yerine birbirini yesinler yaklaşımından vazgeçilmelidir. Derhal ‘Ne pahasına olursa olsun büfeleri kaldıracağız' zihniyetinden ‘tencereleri kaynatacağız, milleti ucuz ekmeğe mahkum etmeyeceğiz’’ zihniyetine geçilmelidir” görüşünü paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, bazı ilçe belediyelerinin İBB tarafından kurulan Halk Ekmek büfelerini kaldırmak istediğini belirtmişti.

Bazı ilçe belediyeleri ile İBB  ekipleri arasında Halk Ekmek büfeleri konusundaki tartışmalar kameralara yansımıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU