Gözler kabine toplantısında… Gündem "tam kapanma"

19 Mayıs'ı da içine alacak kapanmanın 3 hafta olabileceği ifade ediliyor

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak kabinede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) mücadele kapsamında üç haftalık kapanma kararı gündemde.

Koronavirüsle mücadele konusunda iki hafta önce alınan kararların beklenen sonuçları vermemesi üzerine yeni planlama yapıldı.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, Ramazan Bayramı’nı da içine alan 3 haftalık bir kapatma planlanıyor.

Haberde kapanma kararının “kamu ve özel sektör dahil tüm işyerleri ve tüm işletmeleri kapsayacağı; üretim yapan yerler, marketler, gıda zincirleri gibi daha önce sayılan yerlerin hariç tutulacağı” ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tam kapanmada ne olmuştu?

Türkiye, ilk vakanın görülmesinin ardından tam kapanmaya gitmişti.

2020 Mart genelgesiyle ilk olarak, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuştu. 65 yaş ve üstüne kısıtlama getirilmişti.

Marketlerin açık olduğu saatler ve müşteri sayısında kısıtlamaya gidilmişti. Toplu taşıma araçlarının yüzde 50 kapasiteyle yolcu kabul edebileceği açıklanmıştı. THY’nin uçuşları nisan ve mayıs ayında durdurulmuş daha sonra kademeli olarak tekrar açılmıştı. Cuma günü ve kandil gecesi camiler cemaate kapanmıştı.

16 Mart 2020’den itibaren ilkokul, ortaokul ve lise eğitimine 1 hafta, üniversite eğitimine ise 3 hafta ara verilmişti. 23 Mart 2020’den itibaren uzaktan eğitime geçilmişti.

Salgın Türkiye geneline yayıldıkça önce tam kapanma ve sokağa çıkma yasakları ilan edilmişti. İller arasında seyahat kısıtlaması getirilmişti. Kamuda kademeli mesai uygulaması başlatılmıştı.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU