Genel Başkan Aksakal'a rağmen DSP adayı açık adres gösterdi: Her şey çok güzel olacak

DSP Genel Başkanı Aksakal'ın "İmamoğlu'nu desteklemeyeceğiz" açıklamasına rağmen, partinin İstanbul adayı "Her şey çok güzel olacak" dedi

Muammer Aydın, 23 Haziran için adaylıktan çekildiğine ilişkin dilekçeyi İstanbul İl Seçim Kurulu'na sundu / Fotoğraf: AA

23 Haziran seçimlerinin DSP'de yarattığı çatlak büyüyor.

Partinin genel başkanı Önder Aksakal'ın, Sabah ve Yeni Şafak'a yaptığı açıklamalarda "çizdiği rota"ya partiden bir itiraz daha geldi.

Seçimin yenileneceği belli olduğunda adaylıktan çekildiğini açıklayan DSP'nin İstanbul adayı Muammer Aydın, İl Seçim Kurulu'na dilekçesini verdi. Bunu duyururken de, "FETÖ’cülerin Amerika’dan, PKK’lıların Kandil’den, HDP’lilerin de Meclis’ten destek verdiği birine... O birisi kim olursa olsun, DSP kurumsal olarak destek vermez, veremez” diyen ve İmamoğlu'nu desteklemeyeceklerini defalarca ilan eden Genel Başkan Önder Aksakal'ın aksine, net bir adres gösterdi. Aydın mesajında "Her şey çok güzel olacak" diyerek, Ekrem İmamoğlu'nu işaret etti.

 

Aksakal'a yönetimden iki tepki istifası gelmişti

DSP Genel Başkanı Aksakal'ın seçimlere girmemelerine rağmen İmamoğlu'nu desteklemeyeceklerini söylemesi ve bunu da hem Sabah'a, hem de Yeni Şafak'a verdiği uzun röportajlarla ayrıntılandırması parti yönetiminde rahatsızlığa yol açmıştı.

Önce Parti Meclisi üyesi Hikmet Sami Türk, ardından da bir diğer Parti Meclisi üyesi Necmiye Çölaşan istifa etmişti. 

Bu istifalara rağmen Önder Aksakal, İmamoğlu'na karşı tavrını sürdürmüştü:

“Bana göre, DSP tabanından gelen, DSP’nin niçin kurulduğunu bilen Ecevitçi seçmen, CHP’ye oy vermez. Bu durum adaylarımız için de geçerlidir. CHP’den gelip bizden aday olanların tutumu farklıdır, DSP kökenli adaylarımızın tutumu farklıdır.DSP demek, Kıbrıs demektir. DSP demek, bağımsızlık demektir. DSP demek, bayrak demektir. DSP demek, milli hassasiyet demektir. FETÖ’cülerin Amerika’dan, PKK’lıların Kandil’den, HDP’lilerin de Meclis’ten destek verdiği birine... O birisi kim olursa olsun, DSP kurumsal olarak destek vermez, veremez.”  

 

DSP seçmeni İmamoğlu'na oy vermişti

31 Mart seçimlerinde DSP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yaklaşık 31 bin, ilçeler için de yaklaşık 112 bin oy aldı. Önder Aksakal, ilçeler ile büyükşehir oyları arasındaki yaklaşık 80 bin oyun İmamoğlu'na gittiğini söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU