Cinsel saldırıyla suçlanan Harvey Weinstein davacılarıyla 44 milyon dolarlık anlaşmaya vardı

Anlaşma, Weinstein’ı ceza davasından muaf tutmuyor

Harvey Weinstein / Fotoğraf: The Independent

Ünlü yapımcı Harvey Weinstein, kendisini cinsel tacizle suçlayan kadınlarla 44 milyon dolarlık (yaklaşık 267,5 milyon TL) anlaşma yaptı.

New York Times’ta yer alan habere göre, Weinstein’ın avukatları davacılar, yapımcının Mart 2018’de iflas eden eski şirketi The Weinstein Company’nin alacaklıları ve New York Başsavcılığı’yla henüz nihai hali verilmeyen bir anlaşmaya vardı.  

Weinstein’ın avukatlarıyla, davacıların avukatları arasındaki müzakereler bir yıldan bu yana devam ediyordu.

Wall Street Journal’a göre anlaşma, Kanada ve İngiltere’dekiler de dahil, Weinstein aleyhine açılan tüm hukuk davalarını kapsamayı amaçlıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belirlenen miktarın 30 milyon doları (yaklaşık 182,6 milyon TL) Weinstein’ı cinsel tacizle suçlayan davacılara, alacaklılara ve The Weinstein Company’nin eski çalışanlarına verilecek. Geri kalan 14 milyon dolar (85,2 milyon TL) dava masraflarını karşılamak için kullanılacak.

New York Başsavcılığı’yla yapılan anlaşma, Harvey Weinstein ve kardeşi ve ortağı Bob Weinstein aleyhine açılan 2018 tarihli davayı kapsıyor. New York Başsavcılığı, Weinstein kardeşlere cinsel taciz, cinsel istismar, tehdit ve cinsiyet ayrımcılık suçlarıyla eyalet ve şehir kanunlarını ihlal etmekten dava açmıştı.

Anlaşma, Weinstein’ı cinsel saldırı nedeniyle kendisine açılan ve eylülde görülecek ceza davasından muaf tutmuyor.

Ekim 2017’de New York Times’da yer alan bir haberde, onlarca kadın Oscarlı yapımcıyı cinsel saldırıyla suçlamıştı. İddiaya konu olayların 20 yıllık bir süreci kapsadığı belirtilmişti. Bu haberin ardından, Weinstein’a yönelik cinsel taciz iddialarının ardı arkası kesilmemişti. Olayın ardından başlayan Time’s Up ve #MeToo akımıyla Hollywood ve diğer sektörlerin önde gelen bazı erkek isimleri de benzer suçlamalara hedef olmuştu.

Weinstein’ı suçlayanlar arasında Hollywood yıldızları Ashley Judd, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow ve Salma Hayek gibi isimler var.

Weinstein rıza dışı cinsel ilişkiye yönelik tüm suçlamaları reddediyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU