Kraliyet uzmanı: Prens Charles ve Prens William hiç olmadığı kadar uyumlu

Katie Nicholl, "Onları yeniden bir araya getiren şey 'hükümdarlık' kavramı" diye öne sürdü

Geçen yıl Babalar Günü'nde Cambridge Dükü ve Düşesi'nin Twitter hesabından Prens Charles ve Prens William'ın fotoğrafı paylaşılmıştı (Twitter/ @KensingtonRoyal)

Bir kraliyet uzmanı, Prens Philip'in kısa süre önce ölmesinin ardından Prens Charles ve oğlu Prens William'ın söylentiye göre monarşinin geleceğine yönelik vizyonlarında "hiç olmadığı kadar uzlaştığını" öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

True Royalty TV'nin programı The Royal Beat'te konuşan Katie Nicholl, Edinburg Dükü'nün ölümünün "bir dönemin sonuna" işaret ettiğini, "monarşinin nereye gideceği ve yetkinin kaçınılmaz biçimde el değiştirmesine dair gelecek büyük meselelerle ilgili sohbeti dolaylı yoldan açtığını" anlattı.

Nicholl son olayların tahta çıkma sırasında birinci ve ikinci sırada bulunan iki Kraliyet üyesi arasında bir diyalog başlattığını söyledi.

Kraliyet uzmanı, baba ve oğlun "monarşinin geleceğiyle ilgili görüşlerinde şimdiye dek hiç olmadığı kadar uzlaştığını" ifade etti.

Nicholl, sunucu Kate Thornton'a şunları söyledi:

Konuştuğum kaynaklar Andrew ve ‘Megxit’in ardından onları yeniden bir araya getiren şeyin 'hükümdarlık' kavramı olduğunu, şimdi her zamankinden daha güçlü ve daha odaklanmış olduklarını söylüyor.

Prens Harry ve Meghan, Kraliyet ailesinden 2020'de ayrılmıştı. Çift, Oprah'ya verdikleri her şeyin konuşulduğu röportajda ailenin kendilerine olumsuz etkisini açıklamıştı.

Nicholl ailedeki bu çatlakları onarmak için yapılması gereken çok fazla zor iş bulunduğunu söyledi. Prens Charles'ın ilk adımı attığı ve Prens Philip'in 17 Nisan'daki cenaze töreninin ardından iki oğlunun buluşmasına ön ayak olduğu bildirilmişti. 

Nicholl şöyle açıkladı:

Bu, sihirli bir değneğin sallanarak her şeyin düzeleceği bir durum değil. Yapılması gereken çok fazla iş var.

İnşa edilmesi gereken bir sürü köprü söz konusu ve güvenin yeniden kazanılması gerekiyor. Bu, Windsor Kalesi etrafında kısa bir yürüyüşle gerçekleşmeyecek.

Aradaki buzları ilk kıran görüşmeye ön ayak olan Galler Prensi'nin hakkını vermek lazım çünkü bölünmüş bir Kraliyet ailesinin halkın görmek istediği uyumlu monarşi olmadığının kimse Prens Charles kadar farkında ve önemini kavramış değil.

Prens Andrew, hükümlü seks suçlusu Jeffrey Epstein'le arkadaşlığının sorgulanmaya başlaması üzerine 2019'da Kraliyet görevlerinden çekilmişti.

Nicholl, Prens Andrew'un gelecekte Kraliyet görevlerine dönebileceğine ilişkin herhangi bir iddianın epey ihtimal dışı olduğunu ve hem Charles hem de William'ın bunun "muhtemel bir felaket" olacağına inandığını söyledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU