Siyahların Hayatı Değerlidir hareketi: Biden döneminde mahallelerimizde korku ortamı arttı

Grup, ordunun kullanmadığı gelişmiş silahların güvenlik görevlileri tarafından kullanılmasına yol açan 1033 Programı’nın sona erdirilmesi çağrısıyla imza kampanyası başlattı

George Floyd'un öldürülmesinin ardından patlak veren protestolara karşı Ulusal Muhafızlar'ın sokaklarda konuşlandırılması tepki çekmişti (Reuters)

Siyahların Hayatı Değerlidir hareketi, ABD Başkanı Joe Biden döneminde siyahların yaşadığı mahallelere Donald Trump dönemine kıyasla daha fazla askeri ekipman gönderildiğini belirterek, ordunun kullanmadığı gelişmiş silahların güvenlik görevlileri tarafından kullanımına yol açan 1033 Programı’nın sona erdirilmesi çağrısıyla imza kampanyası başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Mahallelerimizi Askerden Arındırın" başlıklı bir bildiri yayımlayan Siyahların Hayatı Değerlidir hareketi, Biden döneminde siyahların yaşadığı semtlerde daha büyük bir korku ortamı oluştuğunu savundu.

Hareket, Twitter’da paylaştığı mesajlarda şu ifadeleri kullandı:

Biden’ın ilk 100 günü 10 gün sonra (30 Nisan’da) doluyor. O zamana kadar, ülke genelinde askeri ekipmanların okul ve kampüstekiler de dahil polislerin eline geçmesini öngören 1033’ü sona erdirmesini sağlamalıyız. Başka bir örnek mi? Mesela Chauvin’le ilgili karar öncesinde sokaklarımızda gördüğünüz askerler.

Biden şu anda mahallelerimize Trump’tan daha fazla askeri ekipman gönderiyor. Doğru okudunuz. Topluluklarımız Trump döneminkinden daha fazla korkutuluyor.

Siyahların Hayatı Değerlidir, Twitter hesabında imza metnini de paylaştı.

Polis memuru Derek Chauvin’in siyah ABD vatandaşı George Floyd’u geçen yıl öldürülmekten suçlu bulunduğu dava sırasında, davanın görüldüğü Minneapolis’in yanı sıra ülkenin bazı bölgelerinde olası protestolara karşı sokaklarda Ulusal Muhafızlar konuşlandırılmıştı.

Başkan seçilmesinin ardından seçimde verdikleri destek için siyah ABD’lilere teşekkür eden Biden, önceki gün de Chauvin’in suçlu bulunmasından memnun olduğunu dile getirerek ırkçılığa karşı Kongre’nin adım atmasının zamanının geldiğini söylemişti.


Independent Türkçe, RT, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU