Prof. Şenol’dan Milliyet yazarına: Kahve dedikoducusu gibi…

Ali Eyüboğlu'nun Şenol'a yönelik "Siyasetçi gibi konuşuyor" iddiasına yanıt geldi

Fotoğraflar: Twitter, YouTube

Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Esin Davutoğlu Şenol, Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu’na kendisi hakkında yazdığı bir yazı dolayısıyla tepki gösterdi.

Prof. Esin Davutoğlu Şenol, geçen günlerde RS FM’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakaretlere maruz kalmasına ilişkin olarak "Hem çok yoruldum hem sıkıldım olup bitenden. Deyim yerindeyse telef olduk. Ama bu sistematik saldırıları da yanlarına bırakacak değilim. Listeler hazırladık suç duyurusu yapacağız. Ben de nefesimi tutup daha çok gerçeği ifade etmeye devam edeceğim" dedi.

Ali Eyüboğlu da bugünkü “Enfeksiyon uzmanından korona siyaseti” başlıklı köşe yazısında Prof. Şenol’un “hekimden çok siyasetçiyi andırdığını” iddia etti.

Eyüboğlu’nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Şenol’un, sosyal medya trollerinden dert yandığı RS FM’den Atilla Güner’e yaptığı açıklamaları okuyunca şunları bir kez daha anladım.

Sosyal medyada ‘karşı fikre’ tahammülü sıfır ve üslupları çirkin ciddi bir kitle, bazı insanlarda uzmanlıkları dışında da fikir beyan etme merakı var.
Şenol’un Güner’e söylediklerine baktım, ‘bilim insanı’ndan öte ‘siyasetçi’ gibi. Kimsenin Şenol’a düşüncesi nedeniyle hakaret etme hakkı yok. Ancak bir hekimin de pandemide ‘korona siyaseti’ yapmaması lazım.

İşte Türkiye’nin ilk vakası geç bildirildiği için salgının bu noktaya geldiğini iddia eden Şenol’un, hekimden çok siyasetçiyi andıran söylemleri:

“Başından itibaren salgın, algı operasyonu ile yönetiliyor maalesef. Almanya ve ABD’de de böyle saldırılara maruz kalıyorlar ama bunun sistematik organizasyon olduğu kuşkusunu hiç kimse yaşamıyor, biz yaşıyoruz bu ülkede. Bu ülkenin muhalefeti yaşıyor, biz yaşıyoruz ve inanılır gibi şeyler değil. Salgın yönetilemeyecek bir şey değil ve hâlâ 1-2 ay içerisinde insanların ölmemesini sağlayabilirsiniz. Zaten artık amacımız salgını bertaraf etmek değil, insanlar ölmezken salgınla ilgili süreci ve gelişmeleri de hayata katmak. Sokağa çıkmama hakkınızı istemelisiniz, ücretli izin kullanmalısınız diye insanları bilinçlendirmeye çalışırken bu kadar tesadüf olabileceğini düşünmüyorum."

Şenol da sosyal medya hesabı Twitter’da Eyüboğlu’nun kendisi hakkında kullandığı ifadelere şöyle tepki gösterdi:

 

Independent Türkçe, Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU