George Floyd'un ailesi: Artık nefes alabiliyoruz

ABD’nin pek çok bölgesinde vatandaşlar sokaklara dökülerek mahkemenin kararını kutladı

Floyd'un erkek kardeşleri, mahkeme kararı sonrasında basın toplantısı düzenledi (AP)

ABD'de polis memuru Derek Chauvin'in geçen yıl 25 Mayıs'ta siyahi George Floyd'u diziyle boynuna bastırarak öldürmekten suçlu bulunması ülkede kutlamalara yol açarken, ölmeden önce "Nefes alamıyorum" diyen Floyd'un ailesi düzenledikleri basın toplantısında "Artık nefes alabiliyoruz" açıklamasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kararın ardından gazetecilere konuşan Floyd'un erkek kardeşi Philonise Floyd, "Çok rahatladım. Günlerce dua ettim, onun suçlu bulunacağına inandığımı tekrarladım" dedi. Tüm dünyanın kardeşinin ölümünü izlediğini belirten Floyd, "Ben de özellikle mahkemede bu görüntüyü izlemekten başka bir şey yapamadım" diye konuştu.

Kararın ardından "ilk George Floyd" olarak andığı ve 1955'te 14 yaşındayken Mississippi'de öldürülen siyahi genç Emmett Till'i hatırladığını söyleyen Philonise Floyd, "Artık nefes alabiliyoruz. Sadece George için değil tüm dünya için mücadeleyi sürdürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Floyd'un bir diğer erkek kardeşi Terrence Floyd da, "Büyükannem, annem, teyzem bunu görebildiği için çok mutluyum. Onu her gün anacağım. Onu özleyeceğim ama biliyorum ki o şimdi tarihe geçti" dedi.

Davanın görüldüğü Minneapolis başta olmak üzere ABD'nin pek çok bölgesinde vatandaşlar sokaklara dökülerek mahkemenin kararını kutladı.

Biden: Burada duramayız

Kararın ardından açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden da, Floyd cinayetinin tüm dünyanın sistematik ırkçılığı görmesini sağladığını söyledi.

Kararın değişim için önemli bir adım olduğunu kaydeden Biden, "Bu yeterli değil. Burada duramayız. Gerçek bir değişim ve reform sağlayacağız" dedi.

"Hayatını feda ettiğin için teşekkürler George Floyd" diyen Pelosi'ye tepki

ABD Temsilciler Meclisi'nin Demokrat başkanı Nancy Pelosi'nin kararın ardından yaptığı açıklamaysa tepkilere neden oldu.

"Hayatını adalet uğruna feda ettiğin için teşekkürler George Floyd" diyen Pelosi'nin bu sözleri, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Tepkiler üzerine Pelosi, Twitter'da paylaştığı mesajda "George Floyd bugün hayatta olmalıydı. Ailesinin cinayet nedeniyle yaptığı adalet çağrıları tüm dünyada duyuldu. O boşuna ölmedi. Başka ailelerin de ırkçılık ve şiddet nedeniyle acı çekmemesini sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.  


Independent Türkçe, ABC News, Sky News, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU