Cezaevlerinde süren açlık grevi eylemlerinin bugün son bulması bekleniyor

"Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması" ve "demokratik siyasetin önünün açılması" talebiyle devam eden açlık grevi eylemlerinin bugün düzenlenecek basın açıklamaları ile son bulması bekleniyor

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in 7 Kasım 2018'de, "Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması" ve "demokratik siyasetin önünün açılması" talepleriyle süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlamasının ardından çok sayıda siyasetçi ve tutuklu Güven'e destek için açlık grevine katılmıştı. Cezaevlerinde açlık grevlerine katılan tutuklu ve hükümlü sayısının 3 bini geçtiği ifade ediliyordu.

Independent Türkçe'ye konuşan kaynaklar, Diyarbakır'da Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi’nin iki katının boşaltıldığını ve cezaevinde açlık grevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin beklendiğini belirtirken Abdullah Öcalan’la çarşamba günü yapılan avukat görüşmesi sonrası, görüşmelerin periyodik bir takvime bağlandığı ve bunun da tecridin kaldırılması anlamına geldiğini ifade etti. Açlık grevinde bulunan Leyla Güven ve avukatlarının en kısa sürede açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirecekleri belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Independent Türkçe’nin ulaştığı bilgilere göre İmralı’daki görüşmelere avukatların yanı sıra siyasetçiler ve kanaat önderlerinin de katılmasına izin çıkması "Öcalan üzerindeki tecridin" de bitmesi anlamına geldiğinden Leyla Güven başta olmak üzere cezaevlerinde açlık grevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin de eylemlerini bitirecekleri belirtildi.

Independent Türkçe’nin ulaştığı bir başka bilgiye göre ise aralarında akil insanlar, sanayi ve ticaret odaları başkanları, kanaat önderleri, Alevi dedeleri, insan hakları temsilcileri ve gazetecilerden oluşan bir heyet 78’liler Vakfı Başkanı Celalettin Can başkanlığında bir inisiyatif kurarak çeşitli görüşmelerde bulundu.

Sorunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da bir mektupla iletildiği öğrenilirken sürecin bu noktaya gelmesinde söz konusu temasların ve Erdoğan’a gönderilen mektubun çok ciddi katkısı olduğu vurgulandı.

197 gündür açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in bugün açlık grevlerine son verdiklerini açıklamasının yanı sıra Öcalan’ın avukatlarının da bir basın açıklamasıyla İmralı görüşmesinin içeğini kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU