Kabine'de revizyon... İki yeni bakanlık kuruldu, 2 isim gitti, 3 isim geldi

Ticaret Bakanı Pekcan görevden alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yerine iki yeni bakanlık kuruldu

Fotoğraf: AA

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ikiye bölünerek yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni kararla birlikte bakanlık sayısı 17'ye yükseldi.

Resmi Gazete'deki, kararname için tıklayın

Bu kararın ardından Resmi Gazete'nin mükerrer sayısı yayımlandı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığına Mehmet Muş atandı.

2 isim görevden alındı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görevinden alınmış oldu.

Meclis'te dağılım değişti

Kabine revizyonu, Meclis'teki sandalye dağılımını da değiştirdi. Muş'un İstanbul Milletvekilliği, bakan atanması nedeniyle sona erdi.

Derya Yanık kimdir?

Avukat Derya Yanık, 1972 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kadirli'de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aralık 1996 itibariyle İstanbul Barosu'na bağlı olarak Avukatlık Stajını tamamladı. Aynı tarihten bu yana serbest avukat olarak çalıştı.

derya.jpeg
Derya Yanık


AK Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi olup 2004-2014 yılları arasında 5 ve 6. Dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı, AK Parti Grup Sözcülüğü görevlerinde bulundu.

Vedat Bilgin kimdir?

22 Eylül 1954'te Bayburt'ta doğdu. Öğretim Üyesi; Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde "Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri" konusunda master çalışmasını, "Türkiye'de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci" adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamladı.

Prof-Dr-Vedat-Bilgin-kimdir-kac-yasinda-ne-is-yapar-nereli-8415.jpeg
Vedat Bilgin

York Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Michigan Üniversitesinde "Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları" konulu uluslararası çalışmada yer aldı. Gazi Üniversitesi İİB Fakültesinde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. 

Mehmet Muş kimdir?

Mehmet Muş, 1982’de Trabzon Sürmene'de dünyaya geldi. İktisatçı; Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi.

Washington State University School of Economic Sciences'ta Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Ana Bilim Dalında Ekonomi doktorasını tamamladı.

Mehmet_muş.jpeg
Mehmet Muş


Özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı. AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, NATO Parlamenter Asemblesi (NATOPA) Türk Grubu ve AK Parti MKYK Üyesi olarak görev yaptı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Muş, evli ve 1 çocuk babası.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU