Sancar: Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bilgi notu, emniyetin yargıya talimat verdiğini gösteriyor

HDP Eş Genel Başkanı Sancar "Kobane davasının başlangıcı 7 Haziran seçimlerinden sonraya denk geliyor. Sandıkta ağır yenilgi alan AKP, Genel Başkanı'nın ağzından bu partinin yöneticileri bunun bedelini ödeyecektir diyor. Davayı başlatan bu sözlerdir" dedi

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında HDP eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı "Kobane" davasına değinen Sancar, "Bu siyasi bir intikam davasıdır. Bu yıllardır süren darbe planının belki de en önemli kavşağıdır. Bir kumpas davasıyla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Davanın 7 Haziran seçimlerinden sonraya denk geldiğini kaydeden Sancar, "Sandıkta ağır yenilgi alan AKP, Genel Başkanı'nın ağzından 'bu partinin yöneticileri bunun bedelini ödeyecektir' diyor. Davayı başlatan bu sözlerdir" diye konuştu.

Bugün ellerine bir belge geçtiğini kaydeden Sancar, "Bu belge, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bilgi notu. Basına da vereceğiz. Bizim gizli saklı faaliyetle elde ettiğimiz bir belge değil. Savcı'nın dosyada unuttuğu bir belge. Savcı, bu dosyada bu belgeyi unutmuş, avukat arkadaşlar klasörden bulup çıkarmış" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kapatma davasının hazırlığını, terörle mücadele şubesi, savcıya talimatla başlatmak istiyor"

Sözkonusu belgenin 26 Ekim 2018 günü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanıp savcıya verildiğini belirten Sancar, "Bu belge emniyetin savcıya nasıl talimat verdiğini gösteriyor" diye konuştu.

Sancar şöyle devam etti:

Belgeden bir bölümü okursam daha iyi anlaşılacak: '27. Dönem Milletvekili seçilen Ayhan Bilgen, Garo Paylan, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş, Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay, Sezai Temelli hakkında dosya kapsamında seçimden önce soruşturmalarına başlanacak olması, şüphelilerin şüpheli sıfatını tespit edecek şekilde soruşturma işleminin yapılmış olması nedeniyle, Anayasa'nın 14. maddesi gereğince, adı geçen 7 şüpheli hakkında Anayasa'nın 83. maddesinde düzenlenen yasama dokunulmazlığına ilişkin güvencenin geçerli olmayacağı soruşturma kapsamında değerlendirilmiştir.'  Diyor ki, bunların dokunulmazlığını tanımayın, bu 7 şüpheli hakkında soruşturma aşamasında gözaltı, tutuklama ve sorguya çekme işlemlerini yapın, hukuki bir engel yoktur diyor. Dönemin MYK üyelerine yapılan gözaltı operasyonu kapsamında, sayılan milletvekililerimizin dokunulmazlıkları kaldırılmadan, gözaltı ve tutuklama işlemlerinin kendi haklarında da yapılmasını istiyor Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü.

Terörle mücadelenin savcıya talimatları bitmiyor. Bu davayı kullanarak HDP'yi kapatmak mümkündür diyor. Kapatma davasının hazırlığını, terörle mücadele şubesi, savcıya talimatla başlatmak istiyor. 2018 26 Ekim...  '...Bu nedenle HDP'nin 6-8 Ekim olaylarında şiddetin odak merkezinde bulunduğunu kabul edileceği, Anayasa'nın 69. maddesinde ise bu hususun kapatma nedeni olarak gösterildiği hukuki olarak değerlendirilmiş... Yukarıda isimleri geçen şüpheliler hakkında TCK 302 uyarınca, terör nedeniyle cinayet, cinayete teşebbüs, mala zarar verme, yağma suçlarından iddianame düzenlenmesi halinde, anayasal mevzuatımıza göre parti kapatma sonucunun ortaya çıkacağı hukuken değerlendiriliyor...' Bunun terörle mücadele şube müdürlüğü yapıyor. Kobani iddianamesi de kapatma davası iddianamesi de adil ve yetkin savcılar tarafından hazırlanmamıştır. Bunlar karanlık dehlizlerde, kumpas oyunlarıyla hazırlanmış savcılara tevdi edilmiştir. 

 

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU