"Darbeci Kemalist zihniyeti ortadan kaldırmak için FETÖ ile ittifak yapıldı" diyen Ayvalı, AK Parti’deki görevine geri döndü

Emre Can Ayvalı, "partisinin zarar görmemesi adına" istifa ettiğini açıklamıştı

"Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı, bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldım 2010’a kadar" sözlerinin ardından AK Parti’deki görevinden istifa eden Emre Can Ayvalı, yaklaşık 10 ay sonra tekrar aynı görevi üstlendi.

AK Parti’dede tanıtım medya başkanı Hamza Dağ’ın yardımcılık görevine AKP İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Yasin Bölükbaşı, Ömer Arvas ve Emre Cemil Ayvalı’nın getirildiği açıklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emre Cemil Ayvalı, daha önce AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken bir televizyon programında şu ifadeleri kullanmıştı:

Eğer FETÖ ile AK Parti geçmişte bürokraside kol kola girdiyse şayet, bunu da farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı.

Çünkü eski devlet düzenindeki atama düzeni şöyleydi; 2002'de ben iktidara gelmişim, sene 2007-2008. Ya benim bir müsteşar atamam için bu adamın memur olarak 12 yılı doldurması lazım. Genel Müdür olarak 12 yılı doldurması lazım.

Ben sanki kendi kadrolarımla geldim de çok mücadele etme gücüm vardı, muktedirdim de böyle bir fanteziye mi girdim? Hayır. Bir tarafta, çok açık söylüyorum, darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı ve bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldım 2010'a kadar. Mesele bu. Ve bu bir vesayetle mücadeleydi.

Sözcü gazetesinin haberine göre bu açıklamalarından bir gün sonra istifa eden Emre Cemil Ayvalı, önce AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) yedek üye adayları arasında yer aldı. Ardından AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini istifasından 10 ay sonra tekrardan üstlendi.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU