Hulki Cevizoğlu: Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm

Cevizoğlu, "Atatürkçü geçinen partiler de Kanal İstanbul üzerinden sahte söylemlerle rant peşinde koşmayacaktır" diye konuştu

Hulki Cevizoğlu, Kanal İstanbul projesine "evet" dediğini açıkladı.

CNN Türk’te 15 Nisan tarihinde yayımlanan Akıl Çemberi programına katılan gazeteci Hulki Cevizoğlu, "Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm" ifadelerini kullandı.

Cevizoğlu şunları kaydetti:

Bunu benim gibi birisinin söylemesi çok önemli. Kanal İstanbul tartışmasını başka noktalara getirerek, arkalarına Atatürkçüleri alarak muhalefet yapma döneminin bitmesi gerekiyor. Atatürkçü geçinen partiler de Kanal İstanbul üzerinden sahte söylemlerle rant peşinde koşmayacaktır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Herkesi "Atatürk'ü bilmeye" davet etti

Cevizoğlu'nun açıklamalarına iktidar kanadından destek gelirken çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da eleştirdi. Cevizoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ne tuhaf, Montrö ve Kanal İstanbul hakkındaki görüş ve düşüncelerimi bazıları 5 gün sonra idrak edip eleştiriyor. Ekmelettin'in adaylığına karşı çıktığımda linç etmeye kalkanlar da 2 yıl sonra kutlamışlardı" ifadelerini kullandı.

Cevizoğlu daha sonraki paylaşımında ise şunları kaydetti:

Az da olsa Atatürk'çüler içinde bazı bağnazların çıkması, benim Atatürk kitaplarımı hiç okumadıklarını gösteriyor. Atatürk'ü tanıyıp bilmeden Atatürkçü olunmaz, TARİHSEL RANTİYECİ olunur. Herkesi ATATÜRK'Ü BİLMEYE DAVET EDİYORUM.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU