6 belediyeye "gri pasaport" soruşturması… İçişleri Bakanlığı isimlerini açıkladı

Bakanlık, “dans (folklor) gösterisi”, “kültür turu”, “gençlik programları” adı altında bazı kişileri yurt dışına gönderildiğini açıkladı

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı, son günlerde belediyelerin de verebildiği hizmet (gri) pasaportu ile yurtdışına insan kaçakçılığı yapıldığı yönündeki haberler üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre soruşturmaya 6 belediye daha eklendi..

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilere hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurtdışına çıkış yapmalarına yönelik, 12 Mart tarihinde başlatılan soruşturmanın genişletildiği" aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6 belediye hakkında soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada şöyle denildi:   

Bu kapsamda, Balıkesir Gömeç,  Adıyaman Gölbaşı, Burdur Yeşilova,  Yozgat Yerköy,  Şanlıurfa Suruç,  Ordu  Korgan belediyelerince “dans (folklor) gösterisi”,  “kültür turu”, “gençlik programları” adı altında sivil toplum kuruluşları ile işbirliği protokolü düzenlenerek, yurtdışına kişiler gönderildiği tespit edilmiştir. Söz konusu olaylarla ilgili  Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişi görevlendirilerek, soruşturma başlatılmıştır. 

Açıklamada suistimalin önlenmesi amacıyla gri pasaport uygulamasının önceki günlerde durdurulduğu bilgisine yer verildi.

Malatya Yeşilyurt, Elazığ Akçakiraz ve Bingöl Belediyesi'nin gri pasaport ile yıllardır yurtdışına bazı kişileri gönderdiği iddiası basına yansımıştı. Bakanlık Yeşilyurt Belediyesi'ne soruşturma açıldığını duyurmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU