Turgut Özal’ın kızı: Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi ya da tenkit edebilir miydi?

"Babam yol, baraj, köprü yaptığında yine eleştirildi. Babamın da çok üstüne geldiler. Şimdi de Erdoğan'a benzer şeyleri yapıyorlar"

Fotoğraf: Sabah

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir kesimin “diktatör” dediğini ifade ederken “Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi ya da tenkit edebilir miydi?” diye sordu.

Özal, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’ın sorularını yanıtladı.

Babasının insanlara hep hoşgörülü davrandığını söyleyen Özal, buna rağmen 8. Cumhurbaşkanı’na bir kesimin “diktatör” dediğini öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Babasının bunu duyduğunda çok üzüldüğünü dile getiren Özal, şunları söyledi:

 Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan için aynısını yapıyorlar. Babama yaptıkları gibi ona da 'diktatör' diyenler var. Gerçekten ayıp, çok yanlış buluyorum. Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi ya da tenkit edebilir miydi? Bakıyorum herkes fikrini, eleştirilerini söylüyor. Muhalefet yapmak iyi olan şeyi eleştirmek değil. Yanlışı eleştirirsin ama doğruyu da takdir etmek gerekir. Babamın muhalefet anlayışı buydu. Şimdi öyle değil. Muhalefet yapmak için her şey eleştiriliyor. Babam yol, baraj, köprü yaptığında yine eleştirildi. Babamın da çok üstüne geldiler. Şimdi de Erdoğan'a benzer şeyleri yapıyorlar.

“Külliye Türkiye için gerekliydi”

Özal, “Siz hem başbakanlık, hem de cumhurbaşkanlığı köşkünde yaşadığınız için sormak istiyorum; külliyeyi nasıl buluyorsunuz?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

Ben iki köşkte de yaşadığım için yakından biliyorum, böyle bir külliye ihtiyaçtı. Köşklerde Cumhurbaşkanı ofisleri ve yabancı misafirlerle görüşmeler için çok eksiklikler vardı. Türkiye için gerekliydi. Bu şahsa değil ülkemize ait... Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanlığı makamına yakışan bir külliye oldu. Bu nedenle yapılan eleştirilere hiç katılmıyorum.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU