Atilla Kıyat: Bugün elektronik kelepçe takılan bacağımın utancı bana ait değil

Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan ve elektronik kelepçe takılan emekli amiral Atilla karara tepki gösterdi

Emekli 104 amiralin "Montrö Bildirisi"ne ilişkin soruşturma kapsamında adli kontrol uygulanan Atilla Kıyat, ünifomalı fotoğrafı ile karara tepki gösterdi / Fotoğraf: Instagram

Montrö Sözleşmesi ile sarıklı ve cübbeli amiral fotoğrafları üzerine açıklama yapan 104 emekli amiralden 14’ü hakkında ‘Suç işlemek için anlaşma’dan soruşturma başlatılmıştı. 10’u 6 gün Emniyet’te tutulduktan sonra, ifadeleri alınan 14 emekli amiral adli kontrolle bırakılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ardından amirallere il dışına çıkmamaları için elektronik kelepçe takılmaya başlanmıştı. Bacağına elektronik kelepçe takılan emekli amiral Atilla Kıyat, sosyal medya hesabından duruma tepki gösterdi.

“Hiçbir gücün kelepçe takamayacağı beynimin onuru bana ait”

Kıyat, “12 yılı amiral olarak, 43 yıl üniformamı şerefle taşıdım. Kıbrıs gazisiyim. Bugün elektronik kelepçe takılan bacağımın utancı bana ait değil. 80 yaşıma kadar kelepçe takılamayan ve ölünceye kadar da hiçbir gücün kelepçe takamayacağı beynimin onuru ise bana ait” ifadelerini kullandı.

kiyat.jpg
Atilla Kıyat, eleoktronik kelepçe kararına sosyal medyadan tepki gösterdi / Fotoğraf: Instagram

 

Kezek de tepki göstermişti

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar'a konuşan gözaltına alınan 10 emekli amiralden Atilla Kezek de, “65 yaşındayım. 37 sene devlete fiilen hizmet ettim. Karşılığında bilezik taktılar. Sadece üzgünüm. Hem milletim hem devletim hem şahsım adına üzgünüm. Ülkemizin başta korona olmak üzere bu kadar problemi varken, bizim bütün samimiyetimizle, içten, ülkemiz için kaleme aldığımız 2-3 paragraflık bir basın duyurusu bir hafta ülkenin gündemini işgal etti. Vakit kaybetti ülke” diyerek tepkisini dile getirmişti.

 

Independent Türkçe, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU