Biden: ABD’de silahlı şiddet, bir salgın

ABD Başkanı, silahlı şiddet konusunda harekete geçilmesi gerektiğini söyledi

Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Joe Biden, Indianapolis kentinde, kargo ve nakliyat hizmetleri veren FedEx şirketinin tesisinde meydana gelen silahlı saldırı nedeniyle bir açıklama yaptı.

Biden, "Amerika'da silahlı şiddet, bir salgın. Bunu kabul etmemeliyiz. Harekete geçmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve ben, Indianapolis'te bir FedEx tesisinde yaşanan silahlı saldırıya ilişkin bilgilendirildik. Silahlı tek bir kişi, gecenin karanlığında 8 kişiyi öldürdü ve birçok kişiyi yaraladı" ifadesini kullanan Biden, son dönemde Georgia'nın Atlanta kentinde, Colorado'nun Boulder bölgesinde, Güney Carolina'da ve daha birçok yerde ardı ardına silahlı saldırılar yaşandığını anımsattı.

Biden, "Indianapolis'teki saldırının nedeni ve diğer önemli bilgilere ilişkin kritik detayları beklerken Beyaz Saray'daki, kamu binaları ve alanlarındaki, askeri binalardaki bayrakların yarıya indirilmesi talimatını veriyorum. En son bu talimatı vereli daha iki hafta olmuştu" dedi.

ABD'de birçok ailenin yakınlarının akıbetini öğrenmek için endişeyle beklediğini belirten Biden, "Amerika'da silahlı şiddet, bir salgın. Bunu kabul etmemeliyiz. Harekete geçmemiz lazım" mesajını verdi.

Geçen hafta yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığını silahlı şiddetleri önlemeye, Kongreyi de harekete geçmeye çağırdığını anımsatan Biden, şunları kaydetti:

Silahlı şiddet nedeniyle her gün çok fazla Amerikalı yaşamını yitiyor. Bu da ülkemizin karakteri ve ruhunu lekeliyor. Harekete geçmek ve hayatları kurtarmak için daha fazla şey yapabiliriz, yapmalıyız.

 Ne olmuştu?

FedEx şirketinin tesisinde silahlı saldırı meydana gelmişti. Yerel Polis Sözcüsü Genae Cook, Indianapolis Havalimanı yakınındaki tesiste yaşan olayda silahlı saldırganın etrafa ateş açtığını, olayda 8 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Saldırganın kendini öldürdüğünü kaydeden Cook, yaralılardan 2'sinin olay yerinde tedavi edildiğini, ağır yaralanan 5 kişinin hastanede tedavi altına alındığını belirtmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU