Fahrettin Altun'dan "128 milyar dolar” açıklaması: Kaybolan tek 1 kuruşumuz dahi yok; tüm işlemler ve rakamlar şeffaf bir şekilde ortada

Altun, Türkiye’nin istikrarla büyüyeceğini söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "'128 Milyar Dolar Kayıp' iftirasına karşı ısrarla hakikati söylemeye devam edeceğiz. Kaybolan tek 1 kuruşumuz dahi yok. Tüm işlemler ve rakamlar şeffaf bir şekilde ortadadır" ifadelerini kullandı.

Altun, Twitter hesabından, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun "128 milyar dolar tutarındaki rezervin eridiği" iddialarına ilişkin açıklamasını paylaştı.

Paylaşımında, Türkiye'nin, tüm yalan ve iftira kampanyalarına rağmen istikrarla büyüyeceğini ifade eden Fahrettin Altun, şunları kaydetti:

128 Milyar Dolar Kayıp' iftirasına karşı ısrarla hakikati söylemeye devam edeceğiz. Kaybolan tek 1 kuruşumuz dahi yok. Tüm işlemler ve rakamlar şeffaf bir şekilde ortadadır. Türkiye, tüm yalan ve iftira kampanyalarına rağmen istikrarla büyüyecek.

CHP'den yanıt: Saray beslemeleri

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Altun'un paylaşımına, "Saray beslemeleri 'kaybolan tek bir kuruşumuz dahi yok' demiş. Biz, 'kaybolan tek bir kuruş var' demedik. Biz, 'kaybolan 128.000.000.000 dolar var' dedik" ifadeleriyle yanıt verdi. 

Öztrak, TCMB Başkanı'nın açıklamasının ilişkin ise, "Bugün bu dövizlerin nasıl ve hangi yöntemle satıldığını itiraf etti. 'Bu önemlidir, ama yeterli değildir.' Sıra bu dövizlerin hangi tarihlerde, hangi kurlardan, hangi tutarlarla, kimlere satıldığının itiraf edilmesine geldi" değerlendirmesinde bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU