İsrail 2021 başından bu yana bin 400 kişiyi gözaltına aldı

İsrail hapishanelerinde çocuk ve kadınlar da dahil 4 bin 500 kişi bulunuyor

İsrail hapishanelerinde çok sayıda çocuk ve kadın var (Wafa)

Filistinli Tutsaklar Kulübü, Mahkumlar ve Eski Tutuklular Kurumu, Özgürlük ve Sivil Haklar Savunma Merkezi (Hurryyat‎) ve Vadi Hilve Bilgi Merkezi’ne göre İsrail hapishanelerinde aralarında 140 çocuk ve 41 kadının da bulunduğu 4 bin 500 mahkum bulunuyor.

Filistin Ulusal Meclisi’nin 1974'te aldığı kararla ilan edilen 17 Nisan Filistinli Esirler Günü münasebetiyle İsrail hapishanelerindeki tutukluların karşılaştığı ihmallere ilişkin bir rapor hazırlandı.

Söz konusu raporda, “İçinde bulunduğumuz 2021 yılının başından beri, işgal yetkilileri Filistin toplumunun hepsini kapsayan sistematik gözaltı operasyonlarına devam etti. Ocak 2021’den bu yana 230’dan fazla çocuğun yanı sıra 39’u kadın olmak üzere yaklaşık bin 400 kişi gözaltına alındı. Gözaltı oranlarının en yüksek olduğu Kudüs’te gözaltı sayısı 144’ü çocuk ve 28’i kadın olmak üzere 500’e ulaştı” denildi.

Raporda ayrıca işgalci İsrail’in ihlallerini artırdığı ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını Filistinli mahkumların istismarı için yeni bir araca dönüştürdüğü de vurgulan

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU