Tatar: KKTC'de Kur'an kurslarının kapanması gibi bir durum asla olamaz

Kuran kursları kararı için Çavuşoğlu, ”Bu karar ideolojik bir karardır” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin, Tatar "KKTC'de Kur'an kurslarının kapanması gibi bir durum asla olamaz" dedi.

Tatar ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ortak basın toplantısı düzenledi.

Kuran kursları kararı için Çavuşoğlu, ”Bu karar ideolojik bir karardır. Anayasaya göre ya da hükümlerine göre verilmiş değildir" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın basın toplantısındaki sözleriyle ilgili soruya, "Biz nezaket içinde, gerginliği azaltma konusundaki düşüncelerimizi de dile getirdik. Ama basın toplantısının belli bir noktasından sonra sayın Dendias gerçek dışı ithamlarla ülkemi suçlamaya başladı. Bu neyi gösteriyor? 'Ben bu kavgayı devam ettirmek istiyorum' demektir. Bu maksimalist anlayışı, sözde Sevilla haritası gibi anlayışlara kendilerini de inandılarsa zaten bir yerer varmamızın anlamı yok. Biz bu Sevilla haritasını paçavraya çevirdik. Bunların geçerli olmadığını gösterdik" diye yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kuran kursu kararı

Tatar, KKTC’deki kuran kursu tartışmasıyla ilgili, “Konuyla ilgili büyük bir rahatsızlık duyduğumu söylemek istiyorum. Burada bir sıkıntı yaratılmaya çalışılıyor. Benim en büyük temennim bu konudaki bütün spekülasyonlara son verilmesidir. Burada inanç özgürlüğümüz, ibadet özgürlüğümüz, bütün bunlar anayasanın verdiği haktır” diye konuştu.

Çavuşoğlu ise “Sayın Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan Ersan Saner'e hassasiyetleri için teşekkür etmek istiyorum. Yargının bağımsızlığı ilkesi ve AYM'nin vediği kararın bağlayıcılığına her ülke saygı duyar. Fakat bu, mahkemenin verdiği bir kararı eleştirmemek demek değildir. Mahkeme hukuka uygun karar vermediyse bunu ben eleştiririm. Bu karar ideolojik bir karardır. Anayasaya göre ya da hükmüne göre verilmiş bir karar değildir. Bu karara yön veren ve bunun uzantılarının yaptığı açıklamalar nettir” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU