Yunanistan: Anlaşmazlıklarımız var ama Türkiye ile olumlu gündem oluşturmak istiyoruz

Yunanistan'dan yapılan açıklamada, Türkiye ile ekonomi ve ticaret alanında olumlu ilişkiler oluşturulmak istendiği belirtildi

Fotoğraf: AA

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, fikir ayrılıklarına rağmen Türkiye ile "olumlu bir gündem" oluşturmak istediklerini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Başbakan Kyriakos Mitsotakis liderliğindeki hükümetin Türkiye ile olumlu bir gündemi destekleme konusunda istekli olduğu belirtilerek, "Özellikle ekonomi ve ticaret sektörlerinde olumlu bir gündem, gerginliğin azalması ve ilişkilerin iyileşmesine katkıda bulunabilir" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Her zaman uluslararası hukuka ve Avrupa değerlerine bağlı olan Yunanistan'ın, belirli tezleri vardır ve bunlar bilinmektedir. Türkiye ile hem ikili hem de AB-Türkiye çerçevesinde anlaşmazlıklar vardı ve olmaya devam etmektedir

Dün Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunları ele almak ve diyaloğu devam ettirmek amacıyla yapılan görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Türk ve Yunan dışişleri bakanları arasında tartışma çıkmış ve taraflar birbirlerine suçlamalar yöneltmişlerdi.

 

Independent Türkçe, Reuters
 

DAHA FAZLA HABER OKU