Polis indiriyor CHP'liler asıyor: Üzerinde sadece "128 "yazan pankart da aynı akıbete uğradı

Polis, valilik talimatıyla CHP'nin Niğde İlçe Başkanlığı binasında asılı olan ve üzerinde sadece 128 yazan afişleri indirdi. İl Başkanı Adem, "128 rakamını sormak da suç oldu" dedi

Fotoğraf: Twitter

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Merkez Bankası'nın kayıp olduğu iddia edilen 128 milyar dolarlık rezevle ilgili 81 ildeki parti binalarına afiş ve pankartlar astırmıştı.

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" içerdiği gerekçesiyle toplatılan afişlerin yerine ise, "128 milyar dolar" imaları içeren başka afişler asılmıştı.

Üstünde sadece 128 yazan afişler de kaldırıldı

CHP'nin yeni afişlerinin teşkilat binalarına yeni bastırılan ve üzerinde sadece "128" yazan afişler de eminiyet güçleri tarafından indirildi.

CHP'nin Niğde İl Başkanlığı'na gelen polis ekipleri valilik talimatı üzerine, üzerinde sadece "128" yazılı olan afişi asılı olduğu yerden indirdi.

Afişlerin indirildiği sırada çekilmiş bir videoyu sosyal medyadan yayımlayan İl Başkanı Erhan Adem, "128 dolar nerede?' diye sormak suç. 128 rakamını sormak da suç oldu" dedi.

Dün akşam İstanbul'daki CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı'nda asılı olan "128" pankartları da indirildi.

Olaya ilişkin görüntüleri paylaşan gazeteci Barış Yarkadaş, "Polis, üzerinde sadece 128 yazan pankartı indiriyor.  Suç ne? Hangi suç var bu pankartta?  Pankartın indirilmesi talimatını verenler, sizin vicdanınız bunu nasıl kabul ediyor?" dedi.

Kayıp rezerv tartışmaları

İktidar ve muhalefet partileri arasındaki, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde kaybolduğu savunulan Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık rezervine ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Muhalefet, söz konusu iddiaların araştırılmasını talep ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında eriyen ya da kaybolan bir rezervin olmadığını, Merkez Bankası rezervlerinin olduğu gibi durduğunu savunmuştu.

Son olarak, CHP'nin "128 milyar dolar nerede?" yazılı afişleri "kayıp rezerv" tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU