Haluk Levent: Linç kelimesini değersizleştiriyoruz; linç Ali İsmail Korkmaz'dır, Madımak'tır

İbrahim Kalın'ın türküsünü düzenleyen Erkan Oğur'a gelen tepkiler hakkında konuşan Haluk Levent, linç kavramının değersizleştirildiğini ifade etti

Fotoğraf: DW

Sanatçı ve AHBAP Derneği yöneticisi Haluk Levent, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın türküsünün düzenlemesini yapan Erkan Oğur'a gelen tepkileri değerlendirdi.

Levent, “Sanatçıyı insanlar eleştirir, yaptığı işin doğru ya da yanlış olduğunu eleştirir. Yoğun bir eleştiridir, hatta linç deriz buna. Ama ben linç olduğuna katılmıyorum. Bende de oluyor. Aslında linç kelimesini çok değersizleştiriyoruz” dedi.

Deutsche Welle Türkçe'de yayınlanan “Nevşin Mengü Soruyor” programında konuşan Levent, “Linç nedir? Linç Ali İsmail Korkmaz'dır, Madımak'tır. Linç Çorum'dur” ifadelerini kullandı.

Duvar’ın aktardığına göre Levent, “Linç Suriye'de hangi kesimden olursa olsun insanların paramparça olmasıdır. Srebrenitsa'dır linç. O linçi ben gördüm, tüylerim diken diken oldu. Biz linçi aslında değersizleştiriyoruz. Bu linç değil ya. Bu dinleyicinin, sanatçısı hakkında ben artık seni dinlemem demesi. Bana da diyorlar” diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teklif kendisine gelseydi…

İbrahim Kalın'ın teklifinin kendisine gelseydi ne yapacağı sorulan Haluk Levent, “Sadece İbrahim Kalın değil, sevgili büyükşehir belediye başkanımız Ekrem Bey de olsaydı, ben AHBAP Derneği başkanıyım. AHBAP başkanı olduğum için politik imalar yapılabileceğini düşünerek bunu ikisine de söylerdim. Ama AHBAP başkanı olmasaydım ne diyeceğimi görürlerdi” yanıtını verdi.

 

Independent Türkçe, Gazete Duvar, DW

DAHA FAZLA HABER OKU