Amerikalılara en sevdikleri eyaletler soruldu, başkent Washington sonuncu oldu

En alttaki 10 eyalet neredeyse yalnızca Güney ve Ortabatı'daki eyaletlerdi

(AP)

Amerikalılardan en çok tercih ettikleri eyaletleri sıralamalarını isteyen bir anketin sonuçları, en popüler eyaletin tropikal bir cennet ve halkın en az sevdiği eyaletin de federal hükümetin koltuğu olduğunu gösterdi.

YouGov tarafından yürütülen ve 1.211 ABD'li yetişkinden gelen yanıta dayanan ankete göre, Amerikalıların en sevdiği eyalet Hawaii ve en az sevdikleri de Washington DC (bir eyalet değil, bir bölge).

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankette, en sevdikleri eyaletler sorulduğunda katılımcıların kendi eyaletlerini veya mevcut ikamet yerlerini tercih etme eğiliminde oldukları ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 77'si memleketini, yüzde 79'u da halihazırda ikamet ettiği eyaleti seçti.

Rapora göre, Amerikalıların yalnızca üçte biri memleketi dışında bir eyalette yaşıyor.

En düşük sıradaki eyaletler arasında, her ikisi de düşük orta gelirden ve sağlık hizmetlerine sınırlı erişimden mustarip Alabama ve Mississippi vardı.

En düşük sıralamadaki 10 eyaletten beşi güneyde yer aldı: Alabama, Mississippi, Kentucky, Arkansas ve Washington DC.

Sürekli şakaların baş hedefi olan 48. sıradaki New Jersey hariç, en düşük sıralamadaki diğer beş eyaletin hepsi de Ortabatı eyaletleriydi. Sırasıyla 45. ve 46. sıraları paylaşan Indiana ve Iowa da tıpkı Missouri ve Güney Dakota gibi düşük sırada yer aldı.
 


Listenin diğer tarafında, en çok oy alan beş eyalet Hawaii, Colorado, Virginia, Nevada ve Kuzey Karolina'ydı; Florida, Arizona, New York, Georgia ve Teksas da ilk 10 eyaletin alt yarısını tamamladı.

Katılımcı seçimlerinin bağlamı dahil edilmedi dolayısıyla belirli eyaletlerin bu şekilde alt sıralara düşmesinin ardındaki neden ankette mevcut değil.

Muhtemelen Washington DC, federal hükümetin iktidar koltuğu olduğu ve teknik olarak bir eyalet olmadığı için en kötü performansı gösterdi. Bu bölge bir yandan da ülkenin diğer herhangi bir yerinde bulunamayacak en iyi restoranları, müzik mekanları, galerileri ve tarihi mekanlarıyla dünya standartlarında bir şehirdir.

Aynı şekilde, Hawaii, misafirperver, tropikal bir cennet imajı nedeniyle zirveye çıkmış olabilir ve yanıt veren hiç kimse orada bulunmamış olsa bile "en iyi" oylarını kazanmış olabilir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Meriç Şenyüz

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU