Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla'nın Roadster modelinin çevreci oyuncağı yapıldı

"Çocuklarda çevre bilinci oluşturmayı amaçlıyoruz"

İk Tesla Roadster, 2006'da Los Angeles'taki Santa Monica Havalimanı'nda düzenlenen özel bir etkinlikte tanıtılmıştı (Matchbox)

Britanyalı oyuncak araba üreticisi Matchbox, çevreci oyuncak araba serisini tanıttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'li oyuncak şirketi Mattel'in sahibi olduğu şirket, "Daha iyi bir geleceğe doğru sür" adlı serisinde gerçekte elektrik ve hibrit teknolojiyle çalışan araçların modellerini kullanacak. 

Firma ilk olarak Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla'nın Roadster modelinin oyuncağını üretti. Şarj istasyonuyla birlikte gelen oyuncak yüzde 99 oranında geri dönüştürülebilir malzemelerden yapıldı. Geri dönüştürülmüş çinko ve plastikten üretilen araçta yalnızca yüzde 1 oranında geri dönüştürülemez özellikteki paslanmaz çelik malzeme kullanıldı. Arabanın seneye satışa sunulması planlanıyor.

Seride tasarlanacak diğer oyuncaklar arasında BMW, Toyota ve Nissan gibi ünlü markaların elektrik-hibrit modelleri de yer alıyor.

Mattel'in oyuncak araba üretimi biriminin başındaki Roberto Stanichi, oyuncaklarla çocuklar arasında "çevre bilinci oluşturmayı" amaçladıklarını belirtti.

Stanichi, arabalarla "bir sonraki nesilden Matchbox hayranlarını, bizi sürdürülebilir bir geleceğe doğru yönlendirmeye teşvik etmeyi" istediklerini ifade etti. 

Ünlü oyuncak araba markası Hot Wheels'ın da sahibi Mattel, 2030 yılına kadar tüm ürünlerinde yüzde 100 doğada çözünebilen, geri dönüştürülebilen ve biyoplastik malzemeler kullanmayı amaçlıyor.

Danimarkalı oyuncak üreticisi Lego da ürünlerinde çevreci ve sürdürülebilir yöntemler kullanmayı hedeflediklerini belirtmiş, buna yönelik projeler için üç yıl içinde 400 milyon dolara yakın yatırım yapacaklarını açıklamıştı.



Independent Türkçe, BBC, Green Matters

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU