NASA astronotu, Elon Musk'ın uzay aracında kaydedilmiş, nefes kesen görüntüler yayımladı

"Bu manzaraya dalıp gittim"

Crew Dragon, SpaceX'in geliştirdiği, yeniden kullanılabilir  bir uzay aracı sınıfı (Soichi Noguchi/JAXA)

Uzay firması SpaceX'in, NASA'nın Ticari Mürettebat Programı kapsamında geliştirdiği uzay aracı Crew Dragon C207'den nefes kesen görüntüler geldi.

"Resilience" (direnç) lakaplı uzay aracı 16 Kasım 2020'de fırlatılmış ve 4 kişiyi Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) ulaştırmıştı. Araç şu anda istasyonda "park" halinde.

UUİ'deki 10 kişilik mevcut mürettebatın üyesi ve NASA astronotu Mike Hopkins, işte bu uzay aracından çekilen, Samanyolu Galaksisi'nin çarpıcı görüntülerini yayımladı.
 


Hızlandırılmış çekim tekniğiyle kaydedilen görüntüleri 12 Nisan'da Twitter hesabından paylaşan Hopkins, büyüleyici manzara karşısında hissettiklerini şöyle açıkladı:

Bir manzaranın daha güzel olabileceğini hiç düşünmezdim. Ekip arkadaşım Soichi Noguchi, bu hızlandırılmış görüntüleri Resilience'tan gece vakti kaydetti ve ben bu manzaraya dalıp gittim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Astronot Noguchi, Japonya Uzay Ajansı'nda (JAXA) görevli. Kasım 2020'de gerçekleşen Crew-1 görevinde Hopkins ve diğer iki NASA astronotuyla UUİ'ye yolculuk yapmştı.

Teknoloji milyarderi Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in Crew-1 görevi, Crew Dragon isimli uzay aracının ilk operasyonel mürettebatlı uçuşuydu.

Bu uçuş aynı zamanda NASA'nın 10 yıl aradan sonra astronotlarını ABD topraklarından UUİ'ye gönderdiği ilk uçuş olarak tarihe geçmişti.

 

Independent Türkçe, CNET, SpaceX, NASA

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU