Bakan Koca: Aşı yaptırmak istemeyenler için ev ev dolaşan ikna timleri kurulacak

Aşılama çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Koca, haziran sonuna kadar 40 yaş üstünün aşılanacağını ifade etti

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında devam eden aşılama çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulunan Koca, haziran sonuna kadar 40 yaş üstündeki herkesi aşılanacağını söyledi.

Koca, alınan tedbirlerle birlikte haziran ayında vaka ve ölüm sayılarında gözle görülür bir gerileme beklediklerini kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tedbirlere rağmen düşüş olmazsa haziran ayında daha sert tedbirler almak zorunda kalacaklarını belirten Koca, "Yerli aşıda faz-3 çalışmalarına geçiyoruz. İki ya da üç hafta sonra bu süreci de bitirmiş olacağız. Eylül ayında da aşılamaya başlarız. Nazal aşıda da en fazla üç haftalık süreç var önümüzde" dedi.

"İkna timleri evlere gidip tavsiyelerde bulunacak"

Aşı yaptırmayanların ikna edilmesi ve aşı olmalarını sağlamak için ikna ekibi kurulacağını belirterek şunları kaydetti:

Aile hekimleri öncülüğünde aşı hakkı olup da aşısını yaptırmayanların evlerine gidilerek, aşı olmaları konusunda tavsiyede bulunacağız, teşvik edeceğiz. Böylece aşılarını yaptırmayanların neden aşı olmadıklarını öğreneceğiz. İkna timleri, aile hekimleri öncülüğünde aşı hakkı olup da yaptırmayanların evlerine giderek tavsiyede bulunacak. Aşılarını yaptırmayanlara neden aşı olmadıkları sorulacak. Çekincesi olanlara aşının koruyuculuğu ve önemi hakkında bilgi verilecek. Bu çalışmayla toplumda aşı yaptıranların oranının arttırılması hedefleniyor.

Ülke genelinde 19,5 milyon kişi aşılandı. Bu sayının 11,6 milyonuna birinci doz aşı vurulurken, 7.7 milyonuna ise ikinci doz uygulandı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU