İşitme Engelliler Federasyonu As Başkanı Demir'in engelli bir kişiyi dövdüğü görüntüler ortaya çıktı

Görüntülerde işitme engelli bir genci döverek sosyal medyada paylaşan Fırat Kaya da yer alıyor

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı, "Keko başkan" lakaplı Faruk Demir’in bir işitme engeli vatandaşı dövdüğüne ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Kayıtlarda kendisi de işitme engelli olan Faruk Demir'in kalabalık bir odada bir kişiyi darp ettiği, yanında bulunan bazı kişilerin de engelli vatandaşa yumruk attığı görülüyor.

Ankara Gazetecisi sitesinden Alican Uludağ'ın haberine göre; odada bulanan bir kişi tarafından çekilen görüntülere bir an için yine işitme engelli bir genci döverek sosyal medyada paylaşan Fırat Kaya da takılıyor.

WhatsApp-Image-2021-03-30-at-15.18.08-1.jpeg
Kaya ve Demir’in birlikte çekildiği bazı fotoğraflar da kamuoyuna yansıdı. 

Federasyondan açıklama

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir de yazılı açıklama yaparak Faruk Demir’in federasyondan ilişiğinin kesildiğini belirterek, olayı kınadı.

Açıklamada şöyle denildi:

Sosyal Medya ve İnternet üzerinden yayın yapan haber sitelerinde çıkan Yönetim Kurulu Üyemiz Faruk DEMİR ile ilgili çıkan haberleri  çok büyük bir üzüntü ve şaşkınlık ile öğrenmiş bulunmaktayım.

Ortaya çıkan bu haberlerin ardından ilgili kişinin Federasyonumuzdan ilişiği kesilmiş olup, böyle bir olayla federasyonumuzun gündeme gelmesinden camia olarak utanç duymaktayız.

Bu olayların geçtiği yerin hiçbir şekilde federasyonumuza ait bir kurum ya da kuruluş olmadığını kamu oyu ile paylaşmak istiyorum.

Federasyonumuzun hiçbir şekilde kurum olarak ilgisi olmadığı bu çirkin olayı Camia olarak KINIYORUZ.

WhatsApp-Image-2021-03-30-at-15.18.08-2-e1618344962709 (1).jpeg
Fotoğrafta Fırat Kaya’nın darp ettiği bir gencin, telefonla görüştüğü Faruk Demir’e başparmağıyla “tamam” işareti yaptığı görülüyor

 

 

 

 

 

Independent Türkçe, Ankara Gazetecisi

DAHA FAZLA HABER OKU