Furkan Vakfı: Virüs bahanesiyle ramazan kültürü yok edilmek isteniyor, müsaade etmeyeceğiz

Vakfın sosyal medya hesabından Kovid-19 tedbirleri nedeniyle camilerin teravih namazlarına kapatılmasına tepki gösterildi

Fotoğraf: Twitter /@furkanvakfi

Artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları sonrası, Diyanet İşleri Başkanlığı ramazan ayında camilerde teravih namazlarının kılınmayacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün kabine toplantısı sonrası ramazan ayında toplu iftarların ve etkinliklerin, alınan yeni tedbirler kapsamında yasaklandığını duyurmuştu.

Furkan Vakfı ise, söz konusu kararlara hazırladığı bir video ile tepki gösterdi.

Esnaf ve vatandaşların  görüşlerinin yer aldığı videoda, ramazan ayında teravih kılınmaması eleştirilerek, söz konusu yasakların virüs için değil ramazan ruhunun yok edilmek istendiğini öne sürüldü.

Video paylaşımında ayrıca, "Ramazan’ıma Dokunma! Virüs bahanesiyle Ramazan kültürü yok edilmek isteniyor buna müsaade etmeyeceğiz! Ramazanı ZehirEttiniz" notu da yer aldı.

Kuytul: İş hayatını devam ettirecekler, olan yine camiye olacak

Vakfın Genel Başkanı Alparslan Kuytul da 28 Mart'ta yayımlanan bir konuşmasında, ramazanda camilerin kapatılması konusunda eleştirilerini dile getirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kuytul şunları kaydetmişti:

Geçen sene Ramazan ayında bir plan uygulandı ve bu plan ile Ramazan ayının sönük geçmesini sağladılar. Ben bu senede bekliyordum. Ramazan’a on beş gün kaldı ve aynı söylemler tekrar başladı. Niyetleri Ramazan’ın sönük geçmesi. Bunu AKP’mi istiyor. Eğer AKP istiyorsa; AKP, AKP olmaktan çıkmış demek ki. Yok eğer ortakları MHP ve Vatan partisi istiyorsa memleket onların elinde demektir. Herkes evine kapansın diyecekler ama büyük ihtimalle iş hayatını yine devam ettirecekler, olan yine camiye, Ramazan’a olacak. Müslümanlar bunun için mücadele vermek zorundadır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU