Karamollaoğlu: 84 milyona kabahat bulmak yerine buna uymayan yönetim ve topluluklara ne demeli?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Kongrelerde maske, mesafe ve hijyeni dikkate almayınca Kovid sayısında patlama oldu" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Dünyada günde 25 bin, yılda ise 10 milyon insanın açlıktan hayatını kaybettiğini kaydeden Karamollaoğlu, "Bizler her şeyden önce böyle bir sorumluluğumuz olduğunu idrak etmeli, yaşanan sıkıntılara çözüm bulabilmek içinde gayret göstermeliyiz.Birbirimizi incitmeden bir masa etrafında oturup konuşmamız gerekiyor. Bunu yapmak bu kadar zor olmamalıdır. Tekrar tekrar söylüyoruz; İslam alemi hiç bu kadar kamplaşmamış ve birbiri ile kavga eder hale gelmemişti. Bir araya gelmeden sorunları çözemeyiz" diye konuştu.

"Aç olan insanın karnı, rakamlarla oynayarak doymaz"

"Geçim İttifakı" çağrısını yineleyen Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Geçim İttifakı'nı sadece siyasi partilerle değil toplumun her kesimi ile yapmalıyız. Çünkü toplumumuzun her kesimi dertli. Rakamlarla oynamak hiçbir şeyi değiştirmez. Aç olan insanın karnı, rakamlarla oynayarak doymaz.

İktidara da bir çağrıda bulunan Karamollaoğlu, "İktidarı bu ay muhalefetin ortaya koyduğu problemleri düşünmeye davet ediyorum. Muhalefet ne teklif ediyor, diye tefekkür etmeliler" dedi.

"Vatandaş borç batağında"

İşsiz sayısının önceki aya göre 250 bin kişi artarak 4 milyon 236 bin kişi olduğunu, asıl işsizlik oranının ise yüzde 28,3 olduğunu aktaran Karamollaoğlu şöyle devam etti:

TÜİK bu rakamı 'geniş tanımlı işsizlik' olarak değil, 'atıl iş gücü oranı' diye açıklıyor. Başına atıl kelimesini getirmek gerçeği değiştirmez. Rakamlarla oynamak mümkün ama gerçeği değiştirmek mümkün değil. Millet, canının nasıl yandığını yaşayarak biliyor.

Vatandaşların "borç batağına saplandığını" kaydeden SP lideri Geçen yıl Nisan’da 527 milyar lira olan toplam tüketici kredileri yaklaşık bir yıl sonra Mart ayında 682 milyar lira olmuştur. İnsanımızın 393,8 milyar lira ihtiyaç kredisi borcu ve 149,6 milyar lira bireysel kredi kartı borcu bulunmaktadır. Milletimiz borç batağına saplanmıştır" dedi.

Emekliler için bin 500 lira teklifi

Ödenilen her yüz liralık verginin 16-17 lirasının doğrudan fazie gittiğini belirten Karamollaoğlu sözlerini "Son 15 yılda 5,58 trilyon lira vergi toplayıp 905.2 milyar lira faiz ödemişiz. Bu örnekler bugünkü sistemin ne kadar bozuk olduğunu gösteriyor" ifadeleriyle sürdürdü.

Karamollaoğlu emeklilerin bayram ikramiyesinin de artırılmasını istedi. 

Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Gelin, bu bayram Kovid-19 tedbirleri kapsamında zaten bunalmış olan, üstüne bir de geçim sıkıntısı ile cebelleşen emeklimizi sevindirelim. Emeklilerimize 1550 liralık bir bayram ikramiyesi verilmesini teklif ediyoruz. ürkiye’de küçük bir azınlık çok yemekten, israftan, hazımsızlıktan uyuyamazken; büyük bir çoğunluk ise açlıktan, yarın kaygısından, ekmek kavgasından uyuyamıyor.

Bakan Koca'nın sözlerine tepki

Karamollaoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Vakaların artmasından hepimiz sorumluyuz, 84 milyon” ifadelerine de isim vermeden tepki göstererek, "Kongrelerde maske, mesafe ve hijyeni dikkate almayınca Kovid sayısında patlama oldu. Şimdi 84 milyona kabahat bulmak yerine buna uymayan yönetim ve topluluklara ne demeli?" diye konuştu.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU