Cübbeli Ahmet: Doğu Perinçek ile birçok konuda aynı fikirdeyiz

Ünlü, Perinçek için “bizi kırıp geçiren biridir” dedi

Fotoğraf: Twitter

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek için “bizi kırıp geçiren biridir” diyerek, “Ama Doğu Perinçek ile birçok konuda aynı fikirdeyiz” ifadelerini kullandı.

Ünlü, Haber Global ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programının konuğu oldu.

Kızının düğününe ilişkin eleştirileri yanıtlayan Ünlü şöyle konuştu:

Kız düğününü erkek tarafı yapıyor. Düğünde erkek tarafı ısrarcı oldu. Ben yapmayın desem yanlış anlaşılırdı. İzinler alınmış.Ben iki maske taktım bir köşeye oturdum. Kızının düğününe gitmemek olur mu?. Kadınlara haremlik selamlık yapılmış. Oradaki kadınlar çarşaflı kadınlar bunları gazeteye verdiler. Erkek tarafının bize verdiği bilgi salon 3 bin kişilik ve şu kadar kişiye yer veriliyor. Yemek işi de olmadı. İzinler var dendi bu salonun sorumluluğunda. Ben mecbur gideceğim kızımın düğünü.

Teravih için ne düşünüyor?

Ünlü, “Evinde dur denilirken sen camiye gidersen olmaz. Eski senelere göre teravih yoğunluğu zaten son zamanlarda düştü. Diyanet ‘evde kılınsın’ dedi. Bu uygun elbette. ‘Teravihe gideceğim’ diye çıkacak, istismar edilecekti” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

Kovid-19 olduğunu bile bile gezip birinin ölümüne sebep olursan katil hükmündedir. Ecel değişmez ama katil olursun.  Hanefi mezhebine göre, aşı orucu bozmaz. Bazı müstehikin görüşlerine göre bozar diyen alimler de var. Eğer oruçken vurunduysanız, ramazandan sonra bir gün oruç tutun. 

“Demirtaş'a methiye düzen İmamoğlu'nun yaptığı yanlıştı” ifadelerini kullanan Ünlü, “Ekrem bey,  özür dilerse  oy verilir’ dedim. Çözüm sürecinin de aleyhinde konuşan biriyim” diye konuştu.

Ünlü, “Doğu Perinçek bizi kırıp geçiren biridir. Ama Doğu Perinçek ile birçok konuda aynı fikirdeyiz. Parti din değildir. Her çeşit adam vardır. İcraatlara bakmak lazım. Vatana millete faydalı görülünce verilir. Siyasetin dini imanı yok” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU