Pentagon, ABD savaş gemilerinin üzerinde "vızıldayan" UFO görüntülerini doğruladı

Video, donanma muhribinin üzerinde gezinen piramit şeklinde gibi görünen nesneleri gösteriyor

Pentagon, Kaliforniya açıklarındaki donanma savaş gemilerinin üzerinde vızıldayan belirsiz nesnelere ait görüntü ve videoları donanma personelinin çektiğini doğruladı.

Tanımlanamayan Hava Fenomenleri (UAP) Görev Gücü, fotoğraf ve videoları bir araya getirerek film yapımcısı Jeremy Corbell'e sızdırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mystery Wire'a göre, 2019'da kaydedilen videolardan biri donanma muhribinin üzerinde gezinen ve piramit şeklinde gibi görünen nesneleri gösteriyor. Corbell videonun konuşlanmış haldeki USS Russell'dan çekildiğini söyledi.

New York Post'a göre Corbell videonun gerçekliğini doğruladı. Bunu yaparken de yetkililerin görüntüleri ABD donanma personelinin çektiğini Pentagon istihbarat brifinginde doğruladığını ve kendisinin de oradan bilgi aldığını belirtti.

Corbell brifingin Temmuz 2019'da birden fazla gemiyi içeren birkaç olayı ve 14-15 Temmuz'da droneların görülmesini listelediğini söyledi.

Mystery Wire'a konuşan Corbell şunları söyledi:

Bu arada, diğer gemilerde yaşanan farklı şeyler vardı. Yani bazıları 8 rakamı, desenler ve 90 derecelik dönüşler çizen ışıklar gibiydi. Diğerleriyse kırmızı gibi farklı renkte ışıklara benziyordu.

Bir Pentagon sözcüsü, fotoğraf ve videoları donanma personelinin çektiğini ve UAP Görev Gücü’nün "bu olayları devam eden incelemelerine dahil ettiğini" doğruladı.

Bu haber, ABD Donanma Komutanı Amiral Michael Gilday'ın ABD muhriplerini kovalayan drone'ların nereden geldiğini bilmediğini söylemesinden sadece bir hafta sonra geldi.

Pentagon geçen yıl, "tanımlanmamış hava olaylarının doğasını ve kökenlerini daha iyi anlamak ve içyüzünü kavramak" için UAP Görev Gücü’nün kurulduğunu duyurmuştu. Görev gücünün misyonu "ABD ulusal güvenliği için potansiyel olarak tehdit oluşturabilecek UAP'leri tespit, analiz ve kategorize etmek."

Görev gücünün hazırladığı raporun haziran ayına kadar yayımlanması bekleniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/science

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU