Haydar Baş’ın ölüm yıldönümünde oğlu Hüseyin Baş’tan duygusal anma

Prof. Dr. Haydar Baş vefatının birinci yılında İstanbul’da anıldı. Anma programında konuşan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, , “Biz olmasaydık da o bu mücadeleyi verirdi ama o olmasaydı biz asla böyle bir mücadele veremezdik” dedi

Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, vefatının birinci yıldönümünde İstanbul’da düzenlenen programla anıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BTP İstanbul İl Başkanlığı’nca Cevahir Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Tevhidin Merkezi Haydar Baş’ isimli program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Anma programında Haydar Baş’ın hayatının anlatıldığı “Benim” belgeseller serisinin ilkinin gösterimi yapıldı.

Hüseyin Baş’tan babası için duygusal konuşma

Programın kapanış konuşmasını ise BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş yaptı. 

BTP liderinin konuşması sırasında salondan zaman zaman hıçkırıklar yükseldi.

Sözlerine, “Biz olmasaydık da o bu mücadeleyi verirdi ama o olmasaydı biz asla böyle bir mücadele veremezdik. Yalnızlığın senfonisiydi onunki sessizliğin gürültüsü kimsesizliğin kalabalığıydı” diyerek başlayan BTP Baş, “Çok başka bir fikir adamıydı. Açlığa sefalete dur demişti. Öyle formüller koydu ki şimdi dünya bir araya geliyor onun söylediklerini uygulamaya başlıyor. Sen hiç yamalı pantolon giydin mi oğlum derdi aç gezdin mi sen derdi. Eve benim babam aç gezdi. Çile çekti, ihanete uğradı ama sadakati hakkaydı. Bir an bile sadakatinden taviz vermedi” dedi.

Hüseyin Baş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Atatürk gibi adamdı benim babam. Kimse görmezdi tehlikeyi ama O’nun gözünden kaçmazdı. Bir FETÖ belası sardı milletimizin başını. Öyle bir savaştı ki onlarla. Haydar hocanın adını duyunca kaçacak delik ararlardı. Düşmanının bile Haydar hocasıydı benim babam. Çok üstüne gelmek istediler hayat boyu ama O hiç boyun eğmedi, kim geldiyse boyunun ölçüsünü aldı. Son zamanlarında yurtdışına çıkma dediler babam yasak sana dediler, tüm dünyayı evine kapattı da gitti. Ve en sonunda beratını aldı da öyle gitti.  Tarihçilere tarihi, filozoflara felsefeyi, sosyologlara toplumu, iktisatçılara ekonomiyi, ilahiyatçılara dini sanatçılara sanatı öğretti benim babam. Dünya meseleleri basitti O’nun için. Ama çok kızardı hiçbir şey bilmeyip biliyormuş gibi yapanlara. Dedim ya kaçmazdı O’nun gözünden hiçbir şey”

Hüseyin Baş, “Kıyamet sabahına kadar savunulacak bir kale bıraktı bize. Bu kale Türk milletinin bağımsızlığının kalesidir. Atatürk ilkelerinin Cumhuriyet bilincinin yılmaz savunucularının kalesidir. Bu kale ahde vefanın kalesidir, bu kale bir eline ayı bir eline güneşi verseler davasından vaz geçmeyeceklerin kalesidir” dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş programda babası Prof. Dr. Haydar Baş’a yazdığı mektubu da okudu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU