Ömer Çelik "MİT Başkanı Esad'la görüştü" iddiasına yanıt verdi

AK Parti Sözcüsü Çelik: Sahadaki unsurlar muhataplarıyla görüşürler, Esad'la ilgili pozisyonumuz değişmedi

Hakan Fidan - Beşar Esad / Fotoğraflar: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından açıklamalar yaptı. Ömer Çelik’e gazeteciler tarafından, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüştüğü yönündeki iddialar soruldu.

"Sahadaki unsurlar muhataplarıyla görüşebilir"

Çelik, soruya "Esad'la ilgili pozisyonumuz değişmedi, sahadaki unsurlar savaş zamanında bile muhataplarıyla görüşebilir" yanıtını verdi. Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye'de bir köşe yazarı bunu ifade etti. Daha sonra Esad'ın kendi ağzından haber yapan bir site bunu ilan etti. Şu tarihte şu iş yapılıyor, bu tarihte bu iş yapılıyor diye bir açıklama yapmayız. Sahalardaki unsurlar insani trajedinin ortaya çıkmasını önlemek adına muhataplarıyla görüşürler. İstihbarat ve sahadaki unsurlar bunu savaş zamanında bile yaparlar. Biz sınırımıza dönük olarak bu saldırıları defetmek için oradayız. Bu görüşmeler yapıldı, yapılmadı gibi açıklamalar prensip olarak Cumhurbaşkanımızın izni dahilinde bu tür görüşmeler yapılabilir. Beşar Esad'la ilgili pozisyonumuz değişmemiştir. Daha dün ABD tarafından 'rejim kimyasal silah kullanıyor' diye açıklama yapılmıştır. Esad'a atfedilen açıklamada Türkiye'nin teröristleri desteklediği, Türkiye'nin sokak bütünlüğüne karşı olduğu gibi birtakım manipülatif ifadeler var. Tam tersine PKK/PYD unsurları rejim tarafından silah verilerek Türkiye sınırındaki bölge bu unsurlara terk edilmiştir. Batılı dostlarımız şunu söylüyorlardı, Esad giderse yerine terör örgütleri gelir. Halbuki biz Esad'ın kaldığı her gün oraya DEAŞ ve terör örgütleri daha çok yerleşiyorlar. İstihbarat teşkilatlarımız, sahadaki unsurlarımız istedikleri zaman istedikleri görüşmeleri, birtakım insani trajedileri önlemek için yapabilirler."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU